
Chcielibyśmy przybliżyć Wam naszą ofertę dotyczącą pakowania próżniowego w woreczki i folie moletowane. Worki, folie i rękawy moletowane to artykuły zaprojektowane z myślą o efektywnym, bezpiecznym pakowaniu próżniowym żywności. Wykonane są z wysokiej jakości folii PA/PE. Charakteryzują się dużą wytrzymałością, doskonałą szczelnością i odpornością na uszkodzenia. Moletowana powierzchnia przyspiesza proces próżniowego usuwania powietrza, zapewniając doskonałą ochronę zawartości. Wybór folii moletowanej w postaci rękawa umożliwia dopasowanie opakowania do produktów o zróżnicowanych rozmiarach jak ryby czy wyroby własne. W opakowaniach moletowanych można przechowywać produkty świeże jak mięso, wędliny, ser, przyprawy, bakalie czy grzyby suszone. Również produkty wcześniej poddane obróbce np. marynowane, pieczone, gotowane, smażone, suszone, wędzone. Nasza propozycja to mięso drobiowe marynowane na mokro: bazyliowe i imbirowo-czosnkowe. Marynata „na mokro” powstaje najczęściej na bazie oleju, idealnym nośniku smaku. Płynną podstawą może być również maślanka czy mleczko kokosowe. Pozostałe składniki najczęściej wybierane do stworzenia idealnej kompozycji smaków to: sól, zioła, miód, sok z cytryny, ocet balsamiczny, sos sojowy, musztarda, ketchup, warzywa. Główne zalety używania folii moletowanej do marynowania to, szybsze marynowanie, brak wysychania, ochrona mięsa przed utratą smaku i aromatu oraz wygodne przechowywanie.
Składniki:
marynata bazyliowa:
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- ¼ szkl. octu balsamicznego
- ¼ szkl. oleju rzepakowego
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzy czarnego
- 1 łyżeczka mielonego imbiru
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzy czarnego
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- ¼ szkl. sosu sojowego
- ¼ szkl. oleju rzepakowego
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Przygotowujemy w dwóch oddzielnych miseczkach marynaty. Do bazyliowej używamy: suszonej bazylii, czosnku granulowanego, octu balsamicznego, soli, pieprzu i oliwy. Marynatę imbirowo czosnkową mieszamy w drugiej miseczce aż do połączenia składników: imbiru, czosnku, sosu sojowego, cukru trzcinowego, oliwy, soli oraz pieprzu. Przygotowujemy 2 woreczki moletowane, do każdego wkładamy po 2 piersi i zalewamy marynatą. Następnie zgrzewamy woreczki w zgrzewarce. Tak przygotowane mięso przechowujemy w lodówce. Możemy je również zamrozić na 3 miesiące.