Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kategorie
Producent
Dostępność
Cena
-
od
do
Nowość
Promocja
Kultury bakterii do serów i jogurtów
Kultury bakterii do sera
Pyszne sery to nieodzowny element zdrowej diety. Chociaż zawierają sporo tłuszczu, to są również bogate w białko będące niezastąpionym budulcem mięśni. Wielu smakoszy nie wyobraża sobie przekąsek, sałatek, koreczków oraz innych dań bez różnych rodzajów sera. Koneserzy wariantów pleśniowych chętnie sięgają po odmianę brie lub camembert. Dzieci kochają kanapki z goudą, a miłośnicy zapiekanek rozsmakowują się w mozzarelli. Wiadomo, że sery ze sklepowych półek mogą zawierać wiele niepotrzebnych dodatków, dlatego też najlepiej samodzielnie zająć się ich produkcją. W ofercie Deptana.pl znajdziesz niezbędne do przygotowania ulubionego nabiału kultury bakterii przeznaczone do różnych typów sera. Zapraszamy do zapoznania się ze wszystkimi propozycjami.
Do czego służą kultury bakterii do sera?
Dzięki kulturom bakterii mleko przeznaczone do produkcji sera może zostać w odpowiedni sposób przetworzone. To dzięki nim w podgrzanym płynie tworzy się skrzep, który następnie podlega dalszej obróbce. Ogromne znaczenie w całym procesie ma odpowiednia temperatura masy, jej konsystencja, pH, czas przygotowania, odpoczynku i jakość składników. Dzięki specjalnej metodzie suszenia, czyli liofilizacji oferowane przez nas bakterie bardzo długo są przydatne do użycia, a do tego — zachowują pełnię potencjału. Niezależnie od tego, czy chcesz przygotować pyszny ser pleśniowy, typu greckiego czy żółty — z naszymi produktami i wskazówkami na pewno Ci się uda.
Wybierz najlepsze kultury bakterii do sera ze sklepu internetowego Deptana.pl
To oczywiste, że chcesz jeść zdrowo i eliminować z diety to, co jest niepotrzebne, a czasem nawet szkodliwe. Wybierając nabiał, kierujesz się danymi na etykietach — jednak nawet tutaj trudno o dobrej jakości produkt pozbawiony barwników czy konserwantów. Jeżeli chcesz naprawdę dobrze się odżywiać — pomyśl o samodzielnej produkcji sera metodą chałupniczą. Dzięki kulturom bakterii z naszej oferty już zawsze będziesz chciał jeść tylko nabiał przyrządzony samodzielnie. Jego prosty skład oraz wyśmienity smak, a także satysfakcja sprawią, że pokochasz to zajęcie i zachwycisz rodzinę oraz znajomych.
Już dziś zapoznaj się z naszą ofertą i wybierz kultury bakterii do produkcji własnego sera. Zachęcamy też do skorzystania z propozycji zakupu bakterii do produkcji jogurtów, drożdży piwowarskich oraz akcesoriów i przypraw. W przypadku pytań jesteśmy do Twojej dyspozycji.