Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 9:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

kultury bakterii do sera typu BRIE na 10L

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 18,50 zł

Cena regularna:

18.50
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 15,04 zł

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 18 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: +++
Kod EAN: 5902898322743

Opis

kultury bakterii do sera typu BRIE na 10L -

miękki ser pleśniowy o bardzo wyrazistym smaku

Sposób Przygotowania Sera typu Brie:

Pasteryzuj mleko w temperaturze 65°C przez około 30 minut. Następnie schłódź mleko do temperatury 38°C i zadaj kultury serowe – mieszaj przez około 5 minut po czym dodaj podpuszczkę do sera. Po 18 minutach przy pomocy noża do skrzepu, potnij go w 2-u centymetrową kostkę i delikatnie wymieszaj.
Przy pomocy sitka oddziel skrzep od serwatki i ułóż go w formie serowarskiej.
Po godzinie obróć ser. Czynność tą powtarzaj jeszcze 4-5 razy.
Przełóż ser do pomieszczenia o temperaturze powietrz 8-10°C i wilgotności około 80%. Powierzchnię sera Brie natrzyj solą (niejodowaną). Po kilku dniach na powierzchni sera powinna pojawiać się charakterystyczna dla serów Brie pleśń.

Po 15 dniach ser jest gotowy do spożycia.


Produkt należy przechowywać w temperaturze 4-8°C.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium