Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
COOBRA RUM drożdże gorzelnicze do rumu
Opis
Coobra Rum Yeast COBRA drożdże gorzelnicze do rumu
Coobra rum yeast. Znane i używane przez wiele gorzelni drożdże do produkcji wysokiej jakości rumu. Opakowanie na 25l nastawu, tolerancja alkoholu do 15%. Przeznaczone do fermentacji nastawów opartych na czystej melasie lub melasie i glukozie. W warunkach domowych do produkcji aromatycznego rumu.
Zalecamy nastawy: 2kg melasy + 4,5kg glukozy.
Instukcja:
- Podgrzej 3-5 l wody.
- Kiedy woda zacznie wrzeć, dodaj 4.5 kg glukozy i 2 kg melasy.
- Wyłącz grzanie i starannie mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia się składników.
- Przelej roztwór do pojemnika fermentacyjnego i dolej zimnej wody do uzyskania objętości 25 litrów.
- Możesz dodać węgiel aktywny w płynie, który zniweluje niepożądane produkty uboczne fermentacji niekorzystnie wpływające na smak i zapach trunku.
- Kiedy nastaw osiągnie temperaturę 22-28°C dodaj zawartość saszetki z drożdżami.
- Fermentacja przebiega burzliwie, dlatego nałóż pokrywę luźno i nie stosuj rurki fermentacyjnej.
- Przy temperaturze 22-28°C drożdże powinny zakończyć pracę po ok. 7 dniach.
Składniki: wyselekcjonowany szczep drożdży do produkcji rumu.
masa netto: 72g (1 opakowania)
Data minimalnej przydatności/nr partii, kraj pochodzenia na opakowaniu.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Uwaga!
Zasady wyrobu alkoholu na terenie RP regulują ustawy: z dn. 02.03.2001 r. o wyrobie alkoholu etylowego oraz wytwarzaniu wyrobów tytoniowych: z dn. 12.05.2011 r. o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina oraz z dn. 18.10.2006 r. o wyrobie napojów spirytusowych oraz o rejestracji i ochronie oznaczeń geograficznych napojów spirytusowych. Firma DEPTANA.PL Dorota Wentel-Jendrys nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie produktów przez nią sprzedawanych niezgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.