
Priorytetem dla nas jest zapewnianie Wam towaru jak najlepszej jakości, z którego zrobicie dobre gatunkowo alkohole (wina, piwa, nalewki, drinki), aromatyczne wędzonki (zrębki wędzarnicze, wędzarnie, haki wędzarnicze) przepyszne kiełbasy (pekle, przyprawy, jelita, osłonki białkowe) czy chociażby zdrowe wypieki na słono i słodko(drożdże piekarnicze, bakalie, erytrytol). Wasze zadowolenie i zdrowie są dla nas najważniejsze. Dlatego poszukujemy produktów dla naszych klientów, oczekiwanych i wysokiej jakości. Dziś w ramach zdrowych przekąsek polecamy ciastka bezglutenowe, bez masła, bez cukru, bez jajek. Są idealne na śniadanie, do szkoły czy pracy, po treningu czy na biwak. Podstawą są płatki owsiane. Uniwersalność płatków owsianych sprawia, że można je wykorzystywać na słodko np. w owsiankach czy ciasteczkach lub na wytrawnie w placuszkach z cukinii czy w mięsnych farszach. Spoiwem ciasteczek jest banan, słodyczy nadają im żurawina, pistacje a wyrazu starta skórka pomarańczowa. Jak zwykle większość produktów w uczciwych cenach dostaniecie w sklepie stacjonarnym i internetowym.
Składniki:
- 160 g płatków owsianych
- 2 banany
- 4 łyżeczki żurawiny
- 4 łyżeczki posiekanych orzeszków pistacjowych
- 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
Przygotowanie:
Piekarnik ustawiamy na temperaturę 1750C, z funkcją pieczenia góra/dół. Banany miksujemy, dodajemy płatki owsiane, żurawinę, pistację oraz startą skórkę z pomarańczy. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko spłaszczamy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 12-14 minut. Po upieczeniu wykładamy na kratkę aby ciastka wystygły. Z powyższej porcji wychodzi około 12 szt. ciastek.