Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Przyprawa do BIAŁEJ KIEŁBASY na 4kg 310005
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
PRZYPRAWA DO BIAŁEJ KIEŁBASY na 4kg mięsa
Nie tylko na Wielkanoc — marzysz o idealnie doprawionej, delikatnej, a co najważniejsze składającej się ze zdrowych składników kiełbasie białej? Teraz możesz ją mieć przez cały rok!
Zdrowa kuchnia - przygotowując domowe wyroby, sam wybierasz ulubione składniki i otrzymujesz świeże potrawy bez sztucznych dodatków — z naszą przyprawą Twoja domowa, biała kiełbasa będzie smaczna i aromatyczna jak nigdy!
Bez soli i glutaminianu — Twoje domowe wyroby mięsne będą teraz nie tylko smaczne, ale i zdrowe — nasza mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy białej nie zawiera soli, glutaminianu sodu, a także substancji konserwujących !
Wydajny produkt gotowy do użycia – 20 g mieszanki wystarczy na przygotowanie ok. 4 kg domowej, białej kiełbasy! (Opakowanie zawiera 2 saszetki po 10 g).
Naturalny skład — wybierając nasz produkt, stawiasz na wysokiej jakości składniki: majeranek, pieprz czarny oraz gałkę muszkatołową zmieszane w idealnych proporcjach!
Doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, podkreślająca walory smakowe i zapachowe białej kiełbasy to niezastąpiony dodatek w każdej kuchni! Stawiając na naszą mieszankę, gwarantujesz sobie przygotowanie domowych wyrobów cennych w wartości odżywcze i witaminy. Dzięki specjalnie wyselekcjonowanym składnikom wzbogacisz smak białej kiełbasy i zachowasz jej zdrowy skład!
Naturalne składniki mieszanki bez dodatku soli i cukru pozwolą Ci na przygotowanie pysznych i aromatycznych potraw dla całej rodziny i przyjaciół - samemu kontrolując ich ilość w swoich wyrobach! 20 g tej idealnie skomponowanej mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok. 4 kg domowego wyrobu białej kiełbasy.
Przepis:
Składniki na 4 kg białej kiełbasy:
3 kg łopatki
0,5 kg wołowiny
0,5 kg boczku lub podgardla
ok. 200 ml zimnej wody
jelita wieprzowe
4-5 ząbki czosnku
64 g soli
20 g mieszanki ziół i przypraw do białej kiełbasy.
Mięso pokrój na kawałki, jednocześnie oddzielając części chude od tłustych. Tłuste kawałki zmiel przez sito o mniejszych oczkach (2-4 mm), a chude przez sito o grubszych oczkach (8-12 mm). Po dodaniu przypraw, mieszaj mięso dodając zimną wodę (200 ml). Wszystkie składniki muszą się idealnie ze sobą połączyć, masa musi mieć konsystencję spójną i kleistą. Przy użyciu nadziewarki napełnij jelita masą mięsną. Tak przygotowaną surową kiełbasę parz w wodzie o temperaturze 75-80°C przez 20-25 min.
Składniki:
majeranek, pieprz czarny, gałka muszkatołowa.
Uwaga!
Nie zawiera soli, substancji konserwujących i glutaminianu sodu.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Najlepiej spożyć przed końcem daty ważności - data i nr partii na opakowaniu.