Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 9:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

ZAKWAS PSZENNY chlebowy z drożdżami 409431

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 5,00 zł

Cena regularna:

5.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 4,07 zł

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Browin
Kod EAN: 5908277713713

Opis

ZAKWAS CHLEBOWY PSZENNY Z DROŻDŻAMI 23g na 500g mąki / chleb 750g

Zakwas pszenny do wypieku zdrowego, aromatycznego pieczywa.
Stosowanie zakwasu ma szereg zalet. Między innymi:
- lepsza przyswajalność pieczywa
- delikatny smak
- chrupiąca skórka i ładniejszy kolor pieczywa
- soczysty miękisz
- wydłużona świeżość pieczywa

Przepis na wypiek 750 g chleba z zakwasem żytnim

Składniki:
350 ml letniej wody, 
10 g soli, 
500 g mąki pszennej typu
1 op. zakwasu chlebowego żytniego z drożdżami i słodem (zakwas i drożdże). 
Opcjonalnie:
2 łyżki ziaren, np. słonecznika, dyni, soi lub  żurawiny.

Wypiek chleba pszennego w piekarniku : 

Po zmieszaniu wszystkich składników wyrobić ciasto - powinno mieć elastyczną konsystencję i odchodzić od naczynia. Pozostawić na ok. 1 godz. pod przykryciem w ciepłym miejscu.
Następnie ciasto ponownie wyrabiać przez chwilę i przełożyć do formy. Pozostawić ciasto ponownie w ciepłym miejscu - do wyrośnięcia. 
W międzyczasie do rozgrzewającego się piekarnika wstawić miseczkę z wodą, dzięki czemu chleb będzie miał chrupiącą skórkę, a miękisz pozostanie wilgotny. 
Piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. 200°C.

Wypiek chleba pszennego w automacie do pieczenia chleba: 

Do misy automatu należy dodać w podanej kolejności wymienione składniki i ustawić program podstawowy (BASIC), by uzyskać średnio zarumienioną skórkę. 
Chleb będzie gotowy po ok. 3 godz.

Składniki: 

zmielone produkty pszenne, suszone drożdże S.cerevisiae, kultury starterowe zakwasu, olej roślinny, guma arabska (E414), kwas askorbinowy (E300), monostearynian sorbitolu (E491).

Produkt naturalny, ulega zmianom.

Informacje o alergenach:

zawiera gluten.

Przechowywać w suchym, chłodnym, zacienionym miejscu.



Opakowanie: 23g - na 0,5 kg mąki mieszanej

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium