Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
REDUKWAS PLUS regulator kwasowości BROWIN 100g 401833
Opis
REDUKWAS PLUS 100g regulator kwasowości 401833
Jeśli robisz i lubisz domowe wina owocowe, to z pewnością podobnie jak inni winiarze często borykasz się z problemem zbyt wysokiego poziomu kwasowości w Twoich moszczach i trunkach. Poznaj zatem i zacznij stosować Redukwas® Plus - skuteczny środek, który pomoże Ci uregulować kwasowość w nastawach z owoców zawierających znaczne ilości kwasu cytrynowego, bez konieczności nadmiernego rozcieńczania nastawów czy dodawania dużej ilości cukru. Z Redukwasem® Plus w prosty sposób wejdziesz na wyższy poziom winiarskiego kunsztu, uzyskujac wino lepszej jakości.
Redukcja kwasowości w moszczu i winie z porzeczek, malin, agrestu czy jeżyn - dzięki użyciu Redukwasu® Plus wyraźnie poprawisz ogólną jakość win z tych owoców i podkreślisz naturalny smak użytego surowca.
Zbalansowany smak i aromat owoców - Redukwas® Plus to wybór odkwaszania mineralnego - idealnego sposobu na uzyskanie moszczu i wina o odpowiedniej kwasowości, bez nadmiernego rozcieńczania wodą czy przesadnego dosładzania.
Uzyskanie pożądanego aromatu i smaku owoców - Redukwas® Plus pozwoli Ci wyraźnie zaakcentować oryginalne walory użytych owoców.
Szeroki zakres odkwaszania - Redukwas® Plus skutecznie neutralizuje zwłaszcza kwas cytrynowy naturalnie występujący w owocach, obniżając kwasowość w zakresie od 2 do 12 g/L.
Wydajność - jedno opakowanie Redukwasu® Plus pozwala na obniżenie poziomu kwasowości w nastawach aż do 60 litrów.
Łatwość użycia dla każdego - Redukwas® Plus to prosty sposób na obniżenie kwasowości moszczu, co docenią zarówno doświadczeni winiarze, jak i początkujący hobbyści.
Redukwas® Plus to produkt dedykowany przede wszystkim do odkwaszania moszczów i win porzeczkowych, malinowych, agrestowych, jeżynowych, zawierających znaczne ilości kwasu cytrynowego. Formuła tego nowego produktu pozwala na uzyskanie esencjonalnego wina wysokiej jakości, charakteryzującego się pełnią aromatu i smaku owoców. Unikniesz konieczności odkwaszania poprzez rozcieńczanie moszczu lub maskowania wysokiej kwasowości nadmiernym dodatkiem cukru.
Celem odkwaszania jest redukcja kwasowości do poziomu 6-10 g/L, a proces ten jest najbardziej efektywny przy kwasowości wyjściowej moszczu/wina wynoszącej 12-18 g/L. W przypadku owoców o wyższej kwasowości wyjściowej, np. porzeczek (30-32 g/L), konieczne jest wstępne rozcieńczenie (najczęściej 1:1), pozwalające uzyskać zalecany poziom kwasowości wyjściowej.
Redukwas® Plus wpłynie na prawidłowy przebieg procesu fermentacji, zapewniając drożdżom optymalne warunki pracy, zwiększając ich wydajność i prawidłowy rozwój.
Składniki: węglan wapnia, hydroksywęglan magnezu.
masa netto : 100g