Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
PEKTOENZYM W PŁYNIE enzym do owoców pektopol BROWIN 401400
Opis
PEKTOENZYM W PŁYNIE enzym do owoców
Jest to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Jest to środek całkowicie naturalny uzyskiwany poprzez izolację enzymów pektynolitycznych z owoców.
Opakowanie jednostkowe zawiera 10 ml preparatu. Zalecane dozowanie 1-2 ml na 10 kg owoców.
Użytkowanie:
NIEZBĘDNY DO STOSOWANIA PRZY WYCISKANIU SOKU Z OWOCÓW Z UŻYCIEM PRASY i nie tylko .
Dodatek tego enzymu zwiększa wydajność uwalniania soku z owoców. Jego obecność powoduje rozluźnienie struktury owocu, a w późniejszych etapach sprzyja dobremu klarowaniu się płynu. Środek należy rozpuścić w niewielkiej ilości letniej wody (do 40°C), następnie dodać do rozdrobnionych owoców i pozostawić na około 9-12 godz.
UWAGA: Należy przestrzegać zalecanych temperatur stosowania preparatu, wyższe temperatury spowodować mogą jego dezaktywacje.
Opakowanie może się różnić od przedstawionego na zdjęciu.