Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

PEKLOSÓL sól peklująca 2kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 7,90 zł 7.90
Cena netto: 6,42 zł
ilość szt.
Zyskujesz 7 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

PEKLOSÓL - SÓL PEKLUJĄCA 2 kg

Przeznaczenie: 
Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania mięsa lub nacierania mięsa, wędlin na sucho.
Do peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu piękną różową barwę, smak i zapach.

Dozowanie:

-peklowanie na sucho: 2-2,3kg na 100kg mięsa

-peklowanie na mokro: 0,85-1,1 kg na 10L wody

Najczęściej stosujemy:

szynka - 0,6-1,1 kg / 10 litrów wody

do farszu przy wyrobie kiełbasy dodajemy najczęściej 15-18 g / 1 kg masy mięsa w zależności od upodobań.

Składniki: Składniki: Chlorek Sodu NaCL 99,0%, Azotyn Sodu ( zawartość azotynu sodu NaNO2 - 0,5-0,6 %),
Substancja przecowzbrylająca E536 < 10mg/kg Wilgotność <1,5%

Masa netto: 2kg

UWAGA: PEKLOSÓL NIE NADAJE SIĘ DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA

Okres i warunki przechowywania: 
Przechowywać w zamkniętych opakowaniach, w suchym miejscu, bez obcych zapachów, chronić przed dostępem dzieci.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium