


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
CIDERINI SWEET drożdże do cydru słodkiego BROWIN 400200
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Drożdże do cydru półsłodkiego i słodkiego CIDERINI SWEET BROWIN na 25 litrów
Sposób użycia:
Drożdże nie wymagają wstępnego namnażania. Zawartość torebki wymieszać w 100ml przegotowanej i wystudzonej do temp. ok 25°C wody. Całość pozostawić na 20 min. Po tym czasie dodać do nastawu. Drożdże do cydru wymagają dodatku pożywki.
Ciderini Sweet to specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży cydrowych. Pozwala na wydobycie z owoców optymalnej ilości aromatów i przygotowanie domowego cydru o wspaniałym smaku.
Drożdże do cydru CIDERINI SWEET nadają się do cydru z jabłek i nie tylko. Szlachetne, suszone drożdże zawarte w Ciderini Sweet idealnie sprawdzą się przy produkcji słodkiego cydru jabłkowego, perry z gruszek oraz niskoprocentowych napojów na bazie soków owocowych!
Jedno opakowanie Ciderini Sweet o gramaturze 5 g wystarczy na przygotowanie, aż do 20 L tego aromatycznego musującego napoju, którym zachwycać się będzie Twoja cała rodzina!
Drożdże są niezwykle proste w użyciu, temperatura zalecana do fermentacji to 15-30°C, a alkohol, który uzyskasz w Twoim cydrze, może sięgnąć nawet 9%!
Pełnia możliwości — drożdże Ciderini Sweet w połączeniu pożywką z witaminą B1 pozwolą Ci na wykorzystanie ich możliwości w 100%, dzięki czemu będziesz cieszył się jeszcze pełniejszym smakiem i aromatem swoich domowych trunków!
Przygotowania szybkiego orzeźwiającego napoju jest niezwykle łatwe, dodaj szczyptę Ciderini Sweet do dowolnego soku i fermentuj całość przez 3 dni w temperaturze pokojowej. Następnie przenieś napój do lodówki i ciesz się niskoprocentowym, lekko musującym napojem idealnym na letnie dni. Wykorzystaj pełnię mocy i możliwości Ciderini Sweet łącząc drożdże z pożywką z witaminą B1! Jedno opakowanie drożdży - 5 g wystarczy na wykonanie od 15 do 20 L aromatycznego trunku, w którym zawartość alkoholu może sięgnąć nawet 9%.
Zalecana temperatura fermentacji to 15-30°C.
Sposób użycia:
Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30°C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina.
Składniki: drożdże Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu.
Uwaga: opakowanie należy wykorzystać w całości.