


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
płynna PODPUSZCZKA MIKROBIOLOGICZNA DO SERÓW 50ml BROWIN
Opis
PODPUSZCZKA MIKROBIOLOGICZNA W PŁYNIE
DO DOMOWEJ PRODUKCJI SERÓW
50ml
Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei .
Sposób użycia:
- Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalna do użytej przez Ciebie ilości mleka
- W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj podpuszczkę do podgrzanego do temperatury 33 °C mleka (szczegółowe informacje podane są w przepisach na sery).
- Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu na około 40-60min.
Wydajność:
5 kropli podpuszczki wystarcza na 1 litr mleka.
Uwagi dodatkowe:
- Użycie podpuszczki wymaga dodatku chlorku wapnia (CaCl2) w ilościach od 10 - 100 g/100 l mleka, w zależności od rodzaju sera.
- Optymalne pH mleka dla prawidłowego działania podpuszczki mieści się w zakresie 6-7 Podpuszczka mikrobiologiczna może być stosowana w diecie wegańskiej.
Aby podpuszczka zachowała swoje enzymatyczne właściwości, musi być przechowywana w temperaturze 4-6°C.
Płynna podpuszczka mikrobiologiczna do serów
W naszym sklepie oferujemy podpuszczkę mikrobiologiczną przeznaczoną do domowej produkcji różnego rodzaju serów. To wysokiej jakości enzym odpowiedzialny za krzepnięcie mleka – to właśnie dzięki niemu sery nabierają nie tylko odpowiedniej struktury, ale i smaku. Wybierz proponowaną przez nas standaryzowaną, czystą, zaprawę podpuszczkową w płynie, a z łatwością stworzysz smaczny, aromatyczny i zdrowy ser dla siebie i swojej rodziny. Serdecznie zapraszamy do zakupów w sklepie internetowym DEPTANA.PL.