Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 9:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

płynna PODPUSZCZKA MIKROBIOLOGICZNA DO SERÓW 50ml BROWIN

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 9,80 zł
  (1 dm3 (litr) = 196,00 zł )

Cena regularna:

9.80
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 7,97 zł
  ( 1 dm3 (litr) = 159,40 zł )

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 9 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Browin
Kod EAN: 5908277707293

Opis

PODPUSZCZKA MIKROBIOLOGICZNA W PŁYNIE
DO DOMOWEJ PRODUKCJI SERÓW


Podpuszczka mikrobiologiczna to wegański preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji szczepów mikroorganizmów Rhizomucor miehei.

 

Wysoce skuteczna - podpuszczka mikrobiologiczna jest enzymem, który pozwala na szybkie i skuteczne koagulowanie mleka, co jest kluczowe w procesie produkcji sera.
Produkt wegański - podpuszczka mikrobiologiczna jest polecana także dla wegan i wegetarian.
Uniwersalne zastosowanie - podpuszczka mikrobiologiczna może być stosowana do produkcji różnych rodzajów sera, w tym z mleka krowiego, koziego i sojowego.
Łatwa w użyciu - stosowanie podpuszczki mikrobiologicznej jest niezwykle proste, a potrzebna dawka może być łatwo obliczona w zależności od ilości mleka użytego do produkcji sera.
Bezpieczna dla Twojego zdrowia - podpuszczka mikrobiologiczna jest bezpiecznym, naturalnym produktem spożywczym, który spełnia wysokie normy jakościowe.


Podpuszczka mikrobiologiczna to wegetariański preparat enzymatyczny, który służy do szybkiego i skutecznego koagulowania mleka podczas produkcji sera. Otrzymywana z kontrolowanej fermentacji szczepów Rhizomucor miehei jest wysoce skutecznym enzymem, który może być stosowany do produkcji różnych rodzajów sera z mleka np. krowiego, koziego i sojowego. Bezpieczna dla zdrowia, spełnia najwyższe standardy jakościowe i jest polecana dla wegan oraz wegetarian. Dzięki łatwej do obliczenia dawce, a także prostemu sposobowi użycia, podpuszczka mikrobiologiczna to idealne rozwiązanie w domowej produkcji sera.

 

Sposób użycia:

Mleko wlej do garnka, dodaj chlorek wapnia wg dawkowania z opakowania, rozpuszczony w niewielkiej ilości letniej, przegotowanej wody i dokładnie wymieszaj. Całość podgrzej do 38 °C.
Gdy mleko osiągnie pożądaną temperaturę, dodaj podpuszczkę rozpuszczoną w niewielkiej ilości przegotowanej, ostudzonej wody. Zalecamy użycie 8-10 kropel na 1 litr mleka.
Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu na około 40-60min.


Szczegółowe przepisy na różne rodzaje serów znajdziesz w Kalkulatorze serowarskim.

 

Uwagi dodatkowe:

1. Optymalne pH mleka dla prawidłowego działania podpuszczki mieści się w zakresie 6 - 7.

2. Aktywność 10 000 MCU/ml.

 

Aby podpuszczka zachowała jak najdłużej swoje enzymatyczne właściwości, powinna być przechowywana w temperaturze ok. 5°C.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium