Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
osłonka POLIAMIDOWA 1m fi 95mm wędliniarska 120°C
Opis
Osłonka poliamidowa wędliniarska 1m-fi 95mm 120°C
Osłonka poliamidowa służy do przygotowywania domowych wyrobów garmażeryjnych i wędliniarskich. Pozwala na samodzielne wykonanie parzonych wędlin takich jak salceson, pasztetowa, szynka, metka, mielonka, mortadela, kaszanka.
Sposób użycia:
Przed użyciem moczyć w wodzie o temperaturze max. 40°C przez około 15 minut. Podczas moczenia cała osłonka powinna być zanurzona w wodzie. Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać a następnie poddać obróbce odpowiedniej dla danego rodzaju wędliny.
Maksymalna temperatura w procesie parzenia wynosi 125°C. Po obróbce termicznej chłodzić powietrzem, nie stosować szokowego natrysku zimną wodą. Osłonki przechowywać w czystym, suchym i przewiewnym miejscu w temperaturze do 25°C.
Posiada atest PZH
Wytrzymałość termiczna: 125°C
Średnica: 95mm
Szerokość rękawa 15,5cm
Wyprodukowane w Polsce.