Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
elastyczna SIATKA BEZ OCZEK 125mm do mięs i serów Z GUMĄ 50m
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Elastyczna siatka 125 mm - „pończocha” „rękaw” do mięs i serów z gumą - krążek 50mb
cena za 1 krążek 50mb siatki w pełnym naciągu
Posiada wszystkie zalety tradycyjnych siatek, lecz jest tak gęsta, że zatrzymuje całą wilgoć w produkcie i przy jej zastosowaniu zbędne jest używanie folii celulozowej bądź kolagenowej a gotowe produkty nie wysychają i zachowują dłużej swoją świeżość.
Siatka wykonana są z przędzy poliestrowej oraz nici gumowych, które posiadają dokumenty dopuszczające je do kontaktu z żywnością. Odpowiednimi warunkami do przechowywania siatki , aby zachowała ona swoje właściwości są: suche i przewiewne miejsce, temperatura od 4°C do 25°C. Siatka może być przechowywana maksymalnie 36 miesięcy. Podczas procesu obróbki termicznej, siatka może być używana w temperaturze do 120°C .
SIATKA doskonale nadaje się do wyrobów wędliniarskich surowych, wędzonych bądź gotowanych oraz serów wędzonych. Szerokie zastosowanie znajduje w gotowaniu szynek z rozdrobnionego mięsa drobiowego bądź wieprzowego. Siatka nie wymaga dodatkowego stosowania folii celulozowej lub kolagenowej.