Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
chmiel HALLERTAUER MAGNUM goryczkowy 50g
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
chmiel HALLERTAUER MAGNUM goryczkowy 50g
Mocno goryczkowy chmiel nadający aromat żywiczny, ziołowy, sosnowy, owocowy
Chmielenie na aromat (dry hopping): dodać chmiel do fermentatora na 2-3 dni przed zakończeniem fermentacji.
Chmielenie na goryczkę (tea hop): zalać w szklance z wrzątkiem chmiel, przykryć i pozostawić na 10-20 minut. Zaparzony roztwór wlać do brzeczki i pozostawić na czas fermentacji.
Aromaty: żywiczny, ziołowy, sosnowy, owocowy z nutą pieprzu
szczególnie nadaje się do piwa typu: lager, pilsner, ale, stout
Alfa kwasy: 11,8% (zawartość kwasów alfa może się różnić w zależności od partii)
Kraj uprawy: Polska
Zbiór: 2023
Masa netto: 50g
Chmiele przechowujemy w warunkach chłodniczych.
Pakowany w metalizowane saszetki stanowiące doskonałą barierę przed utlenianiem, dzięki czemu chmiel utrzymuje najwyższe parametry co najmniej do końca daty przydatności podanej na opakowaniu.