Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
ZRĘBKI do wędzenia i grillowania OLCHA BUK 15kg
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
ZRĘBKI DO WĘDZENIA I GRILLOWANIA BUK OLCHA mieszanka 15 kg
Dzięki nim Twoje potrawy zyskają niepowtarzalny smak, aromat a także złocistobrązowy kolor.
Doskonałe do wędzenia ryb, drobiu oraz mięs czerwonych.
Pochodzą z naturalnego drewna z terenów ekologicznie czystych. Wolne od związków impregnujących i konserwujących. Nie zawierają frakcji pylących. Charakteryzują się optymalną zawartością wody – poniżej 11%.
Sposób użycia:
Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwu centymetrową warstwę zrębków – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie.
Czas grillowania – od 10 do 30 minut ( w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa)
Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół żarzącego się paleniska – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu.
Dozowanie: 30 ml / kg mięsa
Zrębki te nie nadają się do wędzarni BORNIAK