Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
ZIOŁA do WERMUTU na 10l wina
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Zestaw ziół do wermutu na około 10 L wina
sposób użycia:
Zioła można dodać bezpośrednio do fermentującego wina i odcedzić wraz z pierwszym obciągiem wina znad osadu, bądź bezpośrednio do gotowego wina na okres 3-7 dni. W trakcie należy kontrolować smak wina. Gdy aromat będzie zadowalający, zioła należy odsączyć za pomocą worków filtracyjnych. Im dłużej zioła pozostaną w winie, tym mocniejszy będzie smak Wermutu. Z ziół można również przygotować esencję. W tym celu do butelki 0,5l z gotowym winem należy dodać całą zawartość saszetki ziół i pozostawić na 5-7dni, następnie przefiltrować. Gotową esencję dodajemy powoli do wina które chcemy aromatyzować.