Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
X-PURE 48 TURBO PURE drożdże gorzelnicze x40 403103-40SZTUK
Cena regularna:
408,00 zł
Cena regularna:
331,71 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Drożdże gorzelnicze X-PURE 48 TURBO BROWIN x40 sztuk
UWAGA!! Producent czasami zmienia opakowanie drożdży z całego błękitnego na srebrną saszetkę z etykietą. Zawartość opakowania jest ta sama.
Najnowszy produkt firmy BROWIN - drożdże gorzelnicze X-PURE 48 TURBO są bardzo mocne i szybkie. Fermentują nawet do 21% alkoholu i dają destylat najwyższej jakości. Drożdże gorzelnicze X-PURE 48 TURBO przewyższają jakością i szybkości działania konkurencję.
CUKIER (kg) | 6 | 7 | 8 (7+1)* | 9 (7+2)* |
WODA (L) | 22 | 21 | 20 | 19 |
Orientacyjny czas pracy | 2 | 3-5 | 5-7 | 7-14 |
TEMPERATURA NASTAWU (ºC) | 20-35 | 20-30 | 20-27 | 18-24 |
ALKOHOL (%) | 15 | 17 | 19 | 21,3 |
* do nastawów z ilością cukru większą niż 7 kg, zaleca się podanie drugiej porcji cukru po 24 godzinach. Dodatkowy cukier podajemy rozpuszczony w niewielkiej ilości wody, bardzo powoli (może powstać duża ilość piany).
Drożdże Turbo X-Pure 21,3% – to innowacyjny produkt zawierający mieszankę dwóch wysokoalkoholizujących szczepów drożdży gorzelniczych, które są w stanie wyprodukować alkohol o mocy do 21,3%. Saszetka zawiera oryginalną kompozycję pożywek oraz środków regulujących pH nastawu, dzięki którym proces jest szybki i wydajny, a finalny produkt czysty i pozbawiony niepożądanych zapachów i aromatów. Powodzenie całego procesu zapewnia pionierskie podejście do rozpuszczania cukru. Istotne jest, aby cukier dodawać w partiach: 7 kg + 2 kg / 25 L). Zapewnia to drożdżom łagodny start fermentacji (optymalne, nie za wysokie ciśnienie osmotyczne – powodowane przez wysoką zawartość cukru w roztworze). Dodanie drugiej partii cukru po 24 godzinach powoduje, że dodajemy drożdżom cukier w momencie, w którym komórki są już w pełni zregenerowane i część biomasy jest już namnożona.
Zestaw drożdży gorzelniczych X_PURE zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację, drożdże,pożywkę, witaminy i mikroelementy.
Opakowanie wystarcza na odfermentowanie 25 litrów nastawu cukrowego.
Optymalna temperatura fermentacji 20°C-30°C, a najlepsza 25°C.
Instrukcja: cukier rozpuścić w wodzie (patrz tabela powyżej). Nastaw ostudzić do temperatury 20-25ºC, dodać zawartość torebki, intensywnie mieszać przez 1 minutę.
Opakowanie wystarcza na odfermentowanie 25 litrów nastawu cukrowego (glukozowego).
Składniki: drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy.
masa netto: 40 x 135g
Data minimalnej przydatności/nr partii, kraj pochodzenia na opakowaniu.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Uwaga!
Zasady wyrobu alkoholu na terenie RP regulują ustawy: z dn. 02.03.2001 r. o wyrobie alkoholu etylowego oraz wytwarzaniu wyrobów tytoniowych: z dn. 12.05.2011 r. o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina oraz z dn. 18.10.2006 r. o wyrobie napojów spirytusowych oraz o rejestracji i ochronie oznaczeń geograficznych napojów spirytusowych. Firma DEPTANA.PL Dorota Wentel-Jendrys nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie produktów przez nią sprzedawanych niezgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.