Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

VINITURBO drożdże do szybkiej fermentacji 20g 400402

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 6,00 zł 6.00
Cena netto: 4,88 zł
ilość szt.
Zyskujesz 6 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

VINITURBO drożdze  szybkiej fermentacji 20g 400402

 

ViniTurbo to połączenie szlachetnych drożdży winiarskich oraz specjalnie opracowanej pożywki do szybkiej fermentacji moszczów gronowych i owocowych.

Wina w 1 miesiąc - mieszanka Viniturbo pozwala na szybką fermentację, dzięki czemu Twoje wino będzie gotowe już po upływie miesiąca.
Mocne wina do 17% - wyselekcjonowane drożdże winiarskie i specjalnie skomponowana pożywka zapewniają wysokie odfermentowanie nawet do 17 %.
Do win białych, różowych i czerwonych - Viniturbo zastosować możesz, przygotowując każdy rodzaj wina gronowego lub owocowego.
Na 25 L nastawu - jedna saszetka drożdży Viniturbo wystarczy do przygotowanie 25 L nastawu.
Zalecana temperatura fermentacji 20-27°C - optymalna temperatura pracy drożdży jest warunkiem szybkiej fermentacji.
Jeśli chcesz zrobić wino, ale przeraża Cię długie czekanie na efekt końcowy, Viniturbo jest dla Ciebie. To mieszanka szlachetnych drożdży winiarskich i specjalnie dobranych do nich pożywek, dzięki którym już po upływie 4 tygodni będziesz mógł cieszyć się swoim domowym winem.Viniturbo zastosować możesz do win białych, różowych i czerwonych. Do win z winogron i win owocowych. W zależności od dodanego cukru, w gotowym winie uzyskać możesz nawet do 17% alkoholu.

Saszetka wystarcza na przygotowanie 25 L nastawu, dla którego optymalna temperatura fermentacji mieści się w zakresie 20-27⁰C.

Sposób użycia:
Zawartość saszetki wsyp do 100 ml wody o temperaturze nieprzekraczającej 30°C i dokładnie wymieszaj. Po 30 minutach całość wlej do nastawu na wino. Fermentuj w temperaturze 20-27°C przez 3-4 tygodnie, aż do momentu ustania wydzielania CO2 i wyklarowania. Otrzymane wino można przeznaczyć do bezpośredniej konsumpcji lub dojrzewania.

Składniki:
drożdże winiarskie [drożdże S. cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu], wodorofosforan (V) diamonu, witamina B1 (chlorowodorek tiaminy)

Uwaga:
opakowanie wykorzystaj w całości do jednego nastawu.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium