Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Słód jęczmienny PALE ALE ZERO Viking Malt 1kg
Opis
Słód Pale Ale Zero 1000g
Słód pochodzi ze słodowni Viking Malt w Strzegomiu. Słód Pale Ale jest produkowany z jęczmienia browarnego jarego dwurzędowego. Jest łatwy do przetworzenia. Słód ten nadaje piwu szczególnie słodki i orzechowy smak. Idealny do piw typu ALE i specjalnych typu LAGER. Barwa słodu Pale Ale Zero nie jest zbyt wysoka, dlatego słód ten nadaje się do lekkiej korekty koloru zwykłych lagerów.
Zastosowanie: Do wszystkich typów piw lub whisky. Barwa słodu Pale Ale Zero jest raczej niska. Słód PALE ALE ZERO może stanowić do 100% zasypu.
Specyfikacja słodu:
Wilgotność | % | max. 5.0 |
Ekstrakt | %s.m | min. 79.0 |
Barwa | °EBC | 5 – 7.5 |
Białko | % s.m. | max. 11.5 |
Liczba Kolbacha | % | min. 37 |
Beta-glukan | mg/l | max. 200 |
Przechowywanie: Słód (nieśrutowany)powinien być przechowywany w chłodnym (< 20 °C), suchym (< 40 RH %) i bezwonnym miejscu. W takich warunkach dopuszczalny okres składowania słodu wynosi co najmniej 12 miesięcy. Należy dbać, by produkt nie stykał się z gorącymi powierzchniami oraz unikać wdychania pyłu ze słodu. Słód śrutowany można przechowywać 2-4 miesięcy.
masa netto: 1000g
Usługa śrutowania jest darmowa (nie dotyczy opakowań 25kg - koszt śrutowania worka 25kg to 12 zł).
Prosimy o informację, czy słód ma być śrutowany, w przeciwnym razie słód zostanie wysłany nie śrutowany.