Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Słód PSZENICZNY 25kg Viking Malt
Opis
Słód Pszeniczny 25 kg
Słód pszeniczny oferowany przez nasz sklep DEPTANA pochodzi ze słodowni Viking Malt w Strzegomiu.
Słód pszeniczny produkowany jest w suszarni z wysokiej jakości pszenicy. Jest to podstawowy słód do warzenia piw pszenicznych. Może stanowić do 80% zasypu (piwa typu Weizen) oraz do 7% (Kölsch, Altbier).
Słód Pszeniczny jest wytwarzany z pszenicy jarej i ozimej.
Zastosowanie: Ten rodzaj słodu jest wykorzystywany głównie do piw pszenicznych i innych piw górnej fermentacji. Słód Pszeniczny jest także używany do warzenia piw typu Lager w celu wzbogacenia smaku oraz poprawy stabilności piany. Stosowany zasyp to około 50% dla piw pszenicznych i około 20% dla piw typu Lager.
Specyfikacja słodu:
Wilgotność | % | max. 6 |
Ekstrakt | %s.m | min. 82 |
Barwa | °EBC | 3.5 – 6.5 |
pH | 5,7-6,3 | |
Białko | % s.m. | max. 13 |
azot rozpuszczalny | mg/100 g | max. 800 |
wolny azot aminowy | mg/l | 90 - 150 |
lepkość | mPas | max. 2.0 |
siła diastatyczna | WK s.m. | min. 250 |
Przechowywanie: Słód (nieśrutowany) powinien być przechowywany w chłodnym
(< 20 °C), suchym (< 40 RH %) i bezwonnym miejscu. W takich warunkach dopuszczalny okres
składowania słodu wynosi co najmniej 12 miesięcy. Należy dbać, by produkt nie stykał się z gorącymi powierzchniami oraz unikać wdychania pyłu ze słodu.
masa netto: 25kg
Cena słodu w ilości 25kg nie zawiera usługi śrutowania.
Jeśli chcesz, abyśmy go dla Ciebie ześrutowali opłać: usługa ŚRUTOWANIA 25kg