Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Słód PILZNEŃSKI Viking Malt 5kg
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Słód Pilzneński 5 kg
Słód Pilzneński jest produkowany z jęczmienia browarnego jarego dwurzędowego, typu null-lox. Warunki zamaczania i kiełkowania tego słodu są dobrane w taki sposób, aby sprzyjały jak najlepszej modyfikacji produktu.Temperatura dosuszania słodu wynosi zwykle 80-85°C.
Słód pilzneński ma orzechowy, lekko słodki smak, który sprawia, że może być używany jako słód podstawowy w bardzo wielu rodzajach piw.
Zastosowanie: Do wszystkich typów piw lub whisky.
Specyfikacja słodu:
Wilgotność | % | max. 5.0 |
Ekstrakt | %sm. | min. 80.0 |
Barwa | °EBC | 3 – 4.5 |
Białko | % s.m. | max. 11.5 |
azot rozpuszczalny | mg/100g | 600-750 |
wolny azot aminowy | mg/l | 130-170 |
Beta-glukan | mg/l | max. 200 |
kruchość | % | min.80 |
siła diastyczna | WK s.m. | min 250 |
Specyfikacja słodu:
Wilgotność | % | max. 7,5 |
Ekstrakt | %s.m. | min. 77 |
Barwa | °EBC | 8+/-2 |
Przechowywanie: Słód (nieśrutowany)powinien być przechowywany w chłodnym (< 20 °C), suchym (< 40 RH %) i bezwonnym miejscu. W takich warunkach dopuszczalny okres składowania słodu wynosi co najmniej 12 miesięcy. Należy dbać, by produkt nie stykał się z gorącymi powierzchniami oraz unikać wdychania pyłu ze słodu. Słód śrutowany można przechowywać 2-4 miesięcy.
masa netto: 5kg
Usługa śrutowania jest darmowa (nie dotyczy opakowań 25kg - koszt śrutowania worka 25kg to 12 zł).
Prosimy o informację, czy słód ma być śrutowany, w przeciwnym razie słód zostanie wysłany nie śrutowany.