Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 9:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Słód KARMELOWY 150 Viking Malt 0,25kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 3,50 zł
  (1 kg = 14,00 zł )

Cena regularna:

3.50
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 3,33 zł
  ( 1 kg = 13,32 zł )

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 3 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Słód KARMELOWY 150 - 250g.

Słód pochodzi ze słodowni Viking Malt w Strzegomiu.

Słód karmelowy 150 uzyskiwany jest podczas prażenia słodu zielonego w temperaturze dochodzącej do 200°C.

Przełomowym momentem jest proces scukrzania, który zachodzi w temp. ok. 82-85°C i trwa 10 minut. Po tym etapie następuje szybki wzrost temperatury w bębnie, dzięki czemu słód w dalszym etapie uzyskuje właściwą barwę i aromat. Po wyprażeniu ziarno jest intensywnie chłodzone. Tak jak wszystkie słody z tego rodzaju, po przełamaniu ukazuje krystaliczny charakter ziarna.  Zakres barw dla tego słodu produkowanego w Słodowni Strzegom wynosi 100 - 180 °EBC. Dopełnia smaku piwa i pogłębia kolor.

Zastosowanie: do produkcji piw typu Dark Beer, Porter, Stout, Red Ale, Brown Ale, Amber.

Wilgotność (karmelowy 30)

% max. 7

Wilgotność (karmelowy 50-600)

% max. 6

Ekstrakt (karmelowy 30-200)

%s.m. min. 75

Ekstrakt (karmelowy 300)

%s.m. min. 73

Ekstrakt (karmelowy 400-600)

%s.m. min. 68
Barwa (karmelowy 30) °EBC

40 ± 10

Barwa (karmelowy 50)

°EBC 50 ± 10

Barwa (karmelowy 100)

°EBC 100 ± 10

Barwa (karmelowy 150)

°EBC 150 ± 10

Barwa (karmelowy 200)

°EBC 200 ± 20

Barwa (karmelowy 300)

°EBC 300 ± 30

Barwa (karmelowy 400)

°EBC 400 ± 50

Barwa (karmelowy 600)

°EBC 600 ± 50

Przechowywanie: Słód (nieśrutowany)powinien być przechowywany w chłodnym (< 20 °C), suchym (< 40 RH %) i bezwonnym miejscu. W takich warunkach dopuszczalny okres składowania słodu wynosi co najmniej 12 miesięcy. Należy dbać, by produkt nie stykał się z gorącymi powierzchniami oraz unikać wdychania pyłu ze słodu.

masa netto: 250g

Usługa śrutowania jest darmowa (nie dotyczy opakowań 25kg - koszt śrutowania worka 25kg to 12 zł).
Prosimy o informację, czy słód ma być śrutowany, w przeciwnym razie słód zostanie wysłany nie śrutowany.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium