Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 9:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Słód KARMELOWY 100 Viking Malt 5kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 39,00 zł
  (1 kg = 7,80 zł )
39.00
Cena netto: 37,14 zł
  ( 1 kg = 7,43 zł )
ilość szt.
Zyskujesz 39 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Słód KARMELOWY 100 - 5kg.

Słód pochodzi ze słodowni Viking Malt w Strzegomiu. 

Słód karmelowy 100 jest produkowany w procesie prażenia słodu zielonego.

Typowy słód karmelowy stosowany do uzupełnienia smaku i barwy piwa (lekko słodkawy smak oraz biszkoptowy aromat). Zakres barw dla tego słodu produkowanego w Słodowni Strzegom wynosi 90-110 °EBC.

Słody karmelowe mają wysoki stopień karmelizacji, ale ich działanie amylolityczne jest zerowe. Produkty Maillarda wytworzone w procesie prażenia mogą mieć działanie przeciwutleniające oraz przyczyniać się do poprawy smaku a także jakości i stabilności piany.

Zastosowanie: Słody Karmelowe nadają się świetnie do piw zimowych, piw typu Ale i innych piw aromatycznych, takich jak ciemny Lager i Stout. Niewielkie ilości mogą być wykorzystane do poprawy barwy i wzbogacenia smaku również piw jasnych.

Specyfikacja słodu:

Wilgotność (karmelowy 30)

% max. 7

Wilgotność (karmelowy 50-600)

% max. 6

Ekstrakt (karmelowy 30-200)

%s.m. min. 75

Ekstrakt (karmelowy 300)

%s.m. min. 73

Ekstrakt (karmelowy 400-600)

%s.m. min. 68
Barwa (karmelowy 30) °EBC

40 ± 10

Barwa (karmelowy 50)

°EBC 50 ± 10

Barwa (karmelowy 100)

°EBC 100 ± 10

Barwa (karmelowy 150)

°EBC 150 ± 10

Barwa (karmelowy 200)

°EBC 200 ± 20

Barwa (karmelowy 300)

°EBC 300 ± 30

Barwa (karmelowy 400)

°EBC 400 ± 50

Barwa (karmelowy 600)

°EBC 600 ± 50

Przechowywanie: Słód (nieśrutowany)powinien być przechowywany w chłodnym (< 20 °C), suchym (< 40 RH %) i bezwonnym miejscu. W takich warunkach dopuszczalny okres składowania słodu wynosi co najmniej 12 miesięcy. Należy dbać, by produkt nie stykał się z gorącymi powierzchniami oraz unikać wdychania pyłu ze słodu. Słód śrutowany można przechowywać 2-4 miesięcy.

masa netto: 5000g

Usługa śrutowania jest darmowa (nie dotyczy opakowań 25kg - koszt śrutowania worka 25kg to 12 zł).
Prosimy o informację, czy słód ma być śrutowany, w przeciwnym razie słód zostanie wysłany nie śrutowany.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium