Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Słód Caramel PALE Viking Malt 1kg
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Słód CARAMEL PALE 1kg
Słód pochodzi ze słodowni Viking Malt w Strzegomiu.
Słód Caramel Pale powstaje poprzez prażenie słodu zielonego. Słód ten ma niską barwę, jednak skrobia jest całkowicie scukrzona wewnątrz ziarna. Słód słodki, karmelowy, z nutą toffi i owoców.
Zastosowanie: Słód Caramel Pale jest wykorzystywany do produkcji piwa o pełnym smaku. Ze względu na swoją niską wartość barwy jest odpowiedni także do piw jasnych.
Specyfikacja słodu:
Wilgotność | % | max. 7,5 |
Ekstrakt | %s.m. | min. 77 |
Barwa | °EBC | 8+/-2 |
Przechowywanie: Słód (nieśrutowany)powinien być przechowywany w chłodnym (< 20 °C), suchym (< 40 RH %) i bezwonnym miejscu. W takich warunkach dopuszczalny okres składowania słodu wynosi co najmniej 12 miesięcy. Należy dbać, by produkt nie stykał się z gorącymi powierzchniami oraz unikać wdychania pyłu ze słodu. Słód śrutowany można przechowywać 2-4 miesięcy.
masa netto: 1kg
Usługa śrutowania jest darmowa (nie dotyczy opakowań 25kg - koszt śrutowania worka 25kg to 12 zł).
Prosimy o informację, czy słód ma być śrutowany, w przeciwnym razie słód zostanie wysłany nie śrutowany.