Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

REDUKWAS PLUS regulator kwasowości BROWIN 100g 401833

redukwas-plus-regulator-kwasowosci-100-g-401833_c.webp
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 7,00 zł 7.00
Cena netto: 5,69 zł
ilość szt.
Zyskujesz 7 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

REDUKWAS PLUS 100g  regulator kwasowości 401833

Jeśli robisz i lubisz domowe wina owocowe, to z pewnością podobnie jak inni winiarze często borykasz się z problemem zbyt wysokiego poziomu kwasowości w Twoich moszczach i trunkach. Poznaj zatem i zacznij stosować Redukwas® Plus - skuteczny środek, który pomoże Ci uregulować kwasowość w nastawach z owoców zawierających znaczne ilości kwasu cytrynowego, bez konieczności nadmiernego rozcieńczania nastawów czy dodawania dużej ilości cukru. Z Redukwasem® Plus w prosty sposób wejdziesz na wyższy poziom winiarskiego kunsztu, uzyskujac wino lepszej jakości.

 

Redukcja kwasowości w moszczu i winie z porzeczek, malin, agrestu czy jeżyn - dzięki użyciu Redukwasu® Plus wyraźnie poprawisz ogólną jakość win z tych owoców i podkreślisz naturalny smak użytego surowca.
Zbalansowany smak i aromat owoców - Redukwas® Plus to wybór odkwaszania mineralnego - idealnego sposobu na uzyskanie moszczu i wina o odpowiedniej kwasowości, bez nadmiernego rozcieńczania wodą czy przesadnego dosładzania.
Uzyskanie pożądanego aromatu i smaku owoców - Redukwas® Plus pozwoli Ci wyraźnie zaakcentować oryginalne walory użytych owoców.
Szeroki zakres odkwaszania - Redukwas® Plus skutecznie neutralizuje zwłaszcza kwas cytrynowy naturalnie występujący w owocach, obniżając kwasowość w zakresie od 2 do 12 g/L.
Wydajność - jedno opakowanie Redukwasu® Plus pozwala na obniżenie poziomu kwasowości w nastawach aż do 60 litrów.
Łatwość użycia dla każdego - Redukwas® Plus to prosty sposób na obniżenie kwasowości moszczu, co docenią zarówno doświadczeni winiarze, jak i początkujący hobbyści.


Redukwas® Plus to produkt dedykowany przede wszystkim do odkwaszania moszczów i win porzeczkowych, malinowych, agrestowych, jeżynowych, zawierających znaczne ilości kwasu cytrynowego. Formuła tego nowego produktu pozwala na uzyskanie esencjonalnego wina wysokiej jakości, charakteryzującego się pełnią aromatu i smaku owoców. Unikniesz konieczności odkwaszania poprzez rozcieńczanie moszczu lub maskowania wysokiej kwasowości nadmiernym dodatkiem cukru.

Celem odkwaszania jest redukcja kwasowości do poziomu 6-10 g/L, a proces ten jest najbardziej efektywny przy kwasowości wyjściowej moszczu/wina wynoszącej 12-18 g/L. W przypadku owoców o wyższej kwasowości wyjściowej, np. porzeczek (30-32 g/L), konieczne jest wstępne rozcieńczenie (najczęściej 1:1), pozwalające uzyskać zalecany poziom kwasowości wyjściowej.

 

Redukwas® Plus wpłynie na prawidłowy przebieg procesu fermentacji, zapewniając drożdżom optymalne warunki pracy, zwiększając ich wydajność i prawidłowy rozwój.

 

Składniki: węglan wapnia, hydroksywęglan magnezu. 

masa netto : 100g

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium