Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Pojemnik fermentacyjny 30L zestaw MINI
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Pojemnik FERMENTACYJNY 30 litrów z podziałką
oraz przydatnymi opisami:
-jak warzyć piwo
-jak zrobić wino
-jak peklować mięso
dodatkowo:
1. kranik z reduktorem osadu.
2. rurka z zaworkiem odcinającym do napełniania butelek (rewelacja)
3. uszczelka silikonowa
4. rurka fermentacyjna mini- super trwała z tworzywa, (
5. termometr ciekłokrystaliczny (naklejany na pojemnik)
6. Pirosiarczyn sodu (do dezynfekcji) 50g.
Opis produktu
1.Pojemniki zamykane są szeroką, plastikową pokrywą z otworem służącym do zainstalowania rurki fermentacyjnej.
2.Pojemniki te dają również możliwość zamontowania kątowej rurki fermentacyjnej po uprzednim wywierceniu otworu z boku pojemnika, w jego górnej części. Pozwala to na prowadzenie fermentacji w kilku pojemnikach jednocześnie, stawiając je jeden na drugim.
3.W komplecie do każdego pojemnika dodawane są dwa korki, jeden z dziurką drugi z zaślepką, aby można było stosować zamiennie rurkę fermentacyjną kątową z tradycyjną
4.Do pojemnika dołączony jest kran spustowy. Przeznaczony głównie w momencie fermentacji piwa. Kranik tego pojemnika znajduje się na takiej wysokości, która umożliwia po pierwszej fermentacji całkowite zlanie piwa znad osadu drożdżowego. Kran spustowy mimo tak niskiego montażu nie przeszkadza też w tym, aby pojemnik umieszczać na płaskiej powierzchni, gdyż można go bez problemu obracać na boki.
Charakterystyka produktu:
Tworzywo, z którego wykonane są pojemniki charakteryzuje się dużą wytrzymałością i elastycznością. Pojemniki posiadają atest PZH dopuszczający je do kontaktu z produktami spożywczymi.
Pojemniki są odporne na przebarwienia powstające w wyniku kontaktu z garbnikami pochodzącymi z owoców. Biała barwa pojemnika nie jest przypadkowa, gdyż tworzywo w każdym innym kolorze może pod wpływem powstającego alkoholu ulec odbarwieniu, czego konsekwencją może być przeniknięcie trujących substancji barwnikowych do wina.
Użytkowanie:
W celu ułatwienia otwierania pojemnika należy uchylić pokrywę delikatnie ciągnąć za uchwyt, wsunąć w powstałą szczelinę np.: trzonek łyżeczki, a następnie przeciągnąć go wokół brzegu pojemnika.
Nie zaleca się czyszczenia pojemników szorstkimi myjkami, aby nie porysować ich powierzchni, które mogłoby stać się siedliskiem zakażeń.
UWAGA: Naczynia te można dodatkowo doszczelnić smarując brzegi pojemnika wazeliną lub olejem jadalnym.