Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
PAPRYKA OSTRA mielona 100g
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
PAPRYKA OSTRA MIELONA 100g
Papryka ostra mielona może być wszechstronnie używana w kuchni - do potraw mięsnych, do sosów, twarogów, wędlin, sałatek, ryb, ryżu i drobiu. Jest wyjątkowa ze względu na jednocześnie ostry i słodki smak. Nadaje przygotowywanym daniom nie tylko wyborny smak i aromat, ale też piękną ceglastą barwę.
Przyprawa ta poprawia w szczególności smak potraw kuchni: włoskiej i węgierskiej. Stanowi wyśmienity dodatek do gulaszu, do którego sproszkowaną paprykę praży się lekko na tłuszczu. Można ją stosować również jako barwnik do wszelkiego rodzaju sosów, na przykład majonezowych lub śmietanowych.
Papryka to bogate źródło witaminy C, jest jej więcej niż w cytrynie i ma jej najwięcej spośród wszystkich warzyw. Papryka to oczywiście beta-karoten, którego najwięcej jest w odmianie czerwonej, zawiera także witaminy E, K oraz witaminy z grupy B.
Papryka jest źródłem takich minerałów jak, potas, wapń, magnez, fosfor, zawiera także rutynę która wzmacnia naczynia krwionośne (najwięcej rutyny jest w papryce czerwonej).
masa netto: 100g
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna (kcal) 289
Tłuszcze 10 g
Węglowodany 36 g
Białko 10 g
Składniki, data minimalnej przydatności, kraj pochodzenia, numer partii znajdują się na opakowaniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są konfekcjonowane również sezam, migdały, gorczyca, seler, produkty z dwutlenkiem siarki SO2,produkty zawierające gluten, różne orzechy.Pomimo wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.