Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Mieszanka KLASYCZNA do SZYNKOWARU 30g BROWIN
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Mieszanka TRADYCYJNA / KLASYCZNA do SZYNKOWARU 30g BROWIN
Wspaniała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, podkreślająca walory smakowe i zapachowe potraw. Idealnie sprawdzi się do mięs przyrządzanych w szynkowarze oraz piekarniku lub grillu.
Składniki na 1,2 kg potrawki:
- 0,8 kg piersi z kurczaka
- 0,4 kg udek z kurczaka
- 1 łyżeczka mleka w proszku
- 15 g mieszanki ziół i przypraw do szynkowaru
- 100 ml wody
- ok. 21 g soli oraz pieprz do smaku.
Przepis: Piersi zmiel (używajac sitka o oczkach średniej wielkości), następnie dodaj zimną wodę oraz łyżkę mleka w proszku i zblenduj całość na gładką masę. Udka (wytrybowane i pokrojone w kawałki wielkości ok. 3 - 4 cm) połącz ze zblendowaną masą z piersi, dopraw połową (15 g) mieszanki ziół i przypraw, solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Następnie całość umieść w szynkowarze o pojemności 1,5 kg, dociśnij sprężynę i zamontuj termometr. Szynkowar włóż do garnka z wodą. Woda w garnku nie powinna się gotować, jej temperatura powinna wzrastać powoli max. do 90°C. Kiedy temperatura wewnątrz mięsa osiągnie 69 - 70°C zakończ parzenie, a szynkowar umieść w zimnej wodzie. Gdy ostygnie schowaj go do lodówki. Na drugi dzień potrawka jest gotowa do spożycia. Aby wygodniej było wyjąć mięso z szynkowaru, można je przelać gorącą wodą lub wykorzystać specjalne worki do szynkowaru.
Składniki: pieprz czarny, cebula suszona, czosnek granulowany, majeranek, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, pieprz ziołowy, chilli.
Masa netto: 30g