Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
LAKTOZA spożywcza 1kg cukier mlekowy do piwa
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
LAKTOZA 1000g cukier mlekowy
LAKTOZA - cukier mlekowy w piwowarstwie jest stosowany jako dodatek do piw w stylu mleczny/słodki stout (Milk Stout, Sweet Stout).
Laktoza nie jest fermentowana przez drożdże, dlatego dodana na etapie przygotowywania brzeczki przechodzi do piwa i sprawia, że piwo jest niezwykle treściwe i dostaje lekko słodkawy smak.
Dozowanie: przeciętnie 250 g na 20 litrów piwa w stylu Sweet/Milk Stout.
Wartość odżywcza produktu w 100g
Wartość energetyczna: 1692kJ/398kcal
tłuszcz: 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
Węglowodany:>99,0g w tym cukry: <99,0g
Błonnik: 0g
Białko: 0,5g
Sól: 0g