Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Koper włoski ZIARNO 500g FENKUŁ
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Koper Włoski Ziarno 500g FENKUŁ
Koper Włoski ma szerokie zastosowanie w kuchniach z całego świata. Można go stosować do dań mięsnych, rybnych, sosów, zup, pieczywa oraz do wyrobu kiełbas czy kabanosów.
UWAGA:
Stosowania kopru włoskiego powinny unikać kobiety w ciąży ponieważ, posiada on szkodliwe olejki eteryczne. Może mieć zły wpływ na przyjmowane antybiotyki, które stosuje się przy infekcjach bakteryjnych dróg moczowych i dolnych dróg oddechowych, z uwagi na możliwość zmniejszenia absorpcji leku.
Wartości odżywcze bulwy kopru włoskiego w 100 g:
Wartość energetyczna - 31 kcal
Białko ogółem - 1.24 g
Tłuszcz - 0.20 g
Węglowodany - 7.30 g (w tym cukry proste 3.93)
Błonnik - 3.1 g
Witaminy
Witamina C – 12.0 mg
Tiamina – 0.010 mg
Ryboflawina – 0.032 mg
Niacyna - 0.640 mg
Witamina B6 - 0.047 mg
Kwas foliowy - 27 µg
Witamina A – 963 IU
Witamina E – 0.58 mg
Witamina K - 62.8 µg
Minerały
Wapń – 49 mg
Żelazo - 0.73 mg
Magnez - 17 mg
Fosfor - 50 mg
Potas - 414 mg
Sód – 52 mg
Cynk - 0.20 mg
Składniki, data minimalnej przydatności, kraj pochodzenia, numer partii znajdują się na opakowaniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są konfekcjonowane również sezam, migdały, gorczyca, seler, produkty z dwutlenkiem siarki SO2,produkty zawierające gluten, różne orzechy.Pomimo wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.