Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
KLAROWIN 2 do win czerwonych i różowych 50L 401620
Opis
KLAROWIN 2 do klarowania win i soków czerwonych / różowych
Klarowin 2 o liczbie Bloom'a 50-120 skutecznie usuwa zmętnienia wywołane obecnością substancji barwnikowych i garbnikowych, występujących głównie w winach i sokach czerwonych.
Dawkowanie: Stosować w proporcji 1 g Klarowinu 2 na 4,5-7 litrów wina lub soku. Zawartość torebki wystarcza na 30-50 litrów.
Sposób użycia: 0dpowiednią porcje KLAROWINU 2 rozpuścić w 100 ml. ciepłej wody. Wlać do klarowanego wina lub soku i dokładnie wymieszać. Nie przedawkowywać! Efekty klarowania widoczne są już po kilku dniach.
UWAGA:
Środki należy stosować tylko wówczas, jeśli jest się stu procentowo pewnym, że fermentacja dobiegła końca. W przeciwnym razie powstający w trakcie fermentacji dwutlenek węgla będzie uniemożliwiał opadanie cząsteczek zaadsorbowanych przez środki klarujące.
Charakterystyka produktu:
Środki posiadają atest PZH (Państwowy Zakład Higieny)
- W skład Klarowinu 2 wchodzi bentonit sodowo-potasowy. Środek nie wchodzi w reakcję z winem.
- Żelatyna jest środkiem kwasowym, który w przypadku przedawkowania może spowodować utratę barwy i smaku wina.
Masa netto 7 gr.