Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 9:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

KLAR-ZYME do klarowania win trudnych 401640

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 8,50 zł 8.50
Cena netto: 6,91 zł
ilość szt.
Zyskujesz 8 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Browin
Kod EAN: 5908277712105

Opis

KLAR-ZYME środek klarujący do win "trudnych"

KLAR-ZYME to skuteczny preparat enzymatyczny, który ma dwa zastosowania:
Służy do klarowania "trudnych" win (śliwkowych, dyniowych, bananowych itp.) dodajemy go po zakończonej fermentacji.

Można go stosować przed rozpoczęciem fermentacji, by ułatwić uzyskanie soku z owoców - tak jak pektoenzym-  (zwłaszcza do nastawów ze śliwek, dyni czy bananów), .

Czas obróbki enzymatycznej (tłoczenie soku): 24 godziny. Czas klarowania wina przy użyciu KLAR-ZYME: 5-7 dni, w zależności od ilości zmętnień w winie.

Sposób użycia:

1. Preparat enzymatyczny przed użyciem rozcieńcz wodą w stosunku 1 : 10.

2. Dodaj do moszczu lub wina.

3. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem w ciepłym miejscu: w przypadku pozyskiwania soku z owoców na 1 dzień, a w celu wyklarowania wina na 5-7 dni, w zależności od ilości zmętnień w winie.

4. Po tym czasie wyciśnij sok lub zlej wino znad osadu.

KLAR-ZYME najlepiej działa w temp. 30-35°C, a jego najwyższa aktywność występuje przy pH 4,5.

Objętość: 10ml /na 50l

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium