Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

GOZDAWA SUMMER GOLDEN ALE 1,7kg na 23L

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 61,00 zł 61.00
Cena netto: 56,48 zł
ilość szt.
Zyskujesz 61 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Gozdawa
Kod produktu: 5903111865498

Opis

GOZDAWA SUMMER GOLDEN ALE 1,7kg na 23l

- popularne brytyjskie piwo górnej fermentacji, podobne do Lagera. Jasnozłoty kolor, zbalansowana goryczka. Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe.

23 litry pysznego, domowego piwa

PIWO W STYLU GOLDEN ALE - popularne brytyjskie piwo górnej fermentacji, podobne do Lagera. Jasnozłoty kolor, zbalansowana goryczka. Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe. Do refermentacji można użyć cukru. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.


SKŁAD ZESTAWU/BREWKIT: Nachmielony ekstrakt 1,7kg, drożdże górnej fermentacji PAY7.
 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA piwa Gozdawa Summer Golden Ale:

Umyj i zdezynfekuj sprzęt przed umyciem,
Wsyp drożdże z saszetki do 100ml ostudzonej (27-30°C) wody. Odczekaj co najmniej 30 minut,

Zamkniętą puszkę umieść w gorącej wodzie celem zmniejszenia gęstości słodu.,
Rozpuść 1kg cukru w 2 litrach gorącej wody, wlej zawartość puszki. Zagotuj dokładnie mieszając.
Brzeczkę wlej do fermentora i uzupełnij zimną wodą do 23 litrów. Temperatura musi wynosić 16-22°C,
Wlej uwodnione drożdże, dokładnie mieszając ok 2 minut celem dobrego natlenienia brzeczki.

Zamknij fermentator pokrywą z rurką fermentacyjną,
Podczas fermentacji staraj się utrzymać temp. brzeczki w przedziale 16 - 22°C,
Fermentacja trwa zazwyczaj 4-8 dni. Jeśli z rurki fermentacyjnej nie wydziela się CO2 to fermentację uznaje się za zakończoną,
Po zakończeniu fermentacji piwo rozlej do sterylnych butelek, dodając ok 4g cukru na 0,5l butelkę. Pozostaw na 3-5 dni w temperaturze pokojowej, następnie odstaw na min. 21 dni w ciemne i chłodne miejsce.


Trwałość tak zrobionego piwa to 2-3 lata w zakapslowanej, szklanej butelce.

UWAGA:

W zależności od dostępności w danej dostawie ekstrakt może występować z różnymi etykietami (widoczne na zdjęciach) jednak zawartość produktu jest taka sama! 


 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium