Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 9:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

GOZDAWA SPECIAL BITTER piwo domowe

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 65,00 zł
  (1 kg = 38,24 zł )

Cena regularna:

65.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 60,19 zł
  ( 1 kg = 35,41 zł )

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 65 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 2.67
Producent: Gozdawa
Kod EAN: 5903111865528

Opis

GOZDAWA SPECIAL BITTER 1,7kg na 23L


23 litry pysznego, domowego piwa, kolor jasno-bursztynowy, bardzo mocno chmielone. górna fermentacja wzbogaca.

PIWO W STYLU BRYTYJSKIEGO BITTERA, Kolor jasno-bursztynowy, bardzo mocno chmielone. Najbardziej popularne piwo w angielskich pubach. Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe.
Do refermentacji można użyć cukru. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.

SKŁAD ZESTAWU/BREWKIT: ekstrakt jęczmienny nachmielony, drożdże górnej fermentacji.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA PIWA GOZDAWA SPECIAL BITTER:

Umyj i zdezynfekuj sprzęt przed umyciem,
Wsyp drożdże z saszetki do 100ml ostudzonej (20-25°C) wody. Odczekaj co najmniej 30min,
Zamkniętą puszkę umieść w gorącej wodzie,
Rozpuść 1kg cukru w 2 litrach gorącej wody, wlej zawartość puszki. Zagotuj dokładnie mieszając.
Brzeczkę wlej do fermentora i uzupełnij zimną wodą do 23 litrów. Temperatura musi wynosić 20-24°C,
Wlej uwodnione drożdże, dokładnie mieszając ok 2 min. celem dobrego natlenienia brzeczki.

Zamknij fermentator pokrywą z rurką fermentacyjną,
Podczas fermentacji staraj się utrzymać temp. brzeczki w przedziale 18 - 23°C,
Fermentacja trwa zazwyczaj 5-8 dni. Jeśli z rurki fermentacyjnej nie wydziela się CO2 to fermentację uznaje się za zakończoną,
Po zakończeniu fermentacji piwo rozlej do sterylnych butelek, dodając ok 4g cukru na 0,5l butelkę. Pozostaw na 3-5 dni w temperaturze pokojowej, następnie odstaw na min. 21 dni w ciemne i chłodne miejsce.

Trwałość tak zrobionego piwa to 2-3 lata w zakapslowanej, szklanej butelce.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium