Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 9:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

GOZDAWA PODPIWEK STAROPOLSKI 200g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 6,20 zł 6.20
Cena netto: 5,74 zł
ilość szt.
Zyskujesz 6 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.66667
Producent: Gozdawa
Kod EAN: 5903111865351

Opis

PODPIWEK STAROPOLSKI 200g GOZDAWA

Podpiwek - najstarszy polski probiotyk. Dzięki użyciu tylko naturalnych składników otrzymujemy niskoalkoholowy napój o właściwościach probiotycznych.

Sposób przygotowania:

W 5 l garnku zagotować 4 l wody, dodać zawartość torebki , wymieszać.
Gotować przez min. 10 minut/max 30 min.Intensywność goryczki zależy od czasu gotowania - 10 min słaba,
 30 min mocna.Po zakończeniu gotowania napój przecedzić, następnie dodać 500-750 g cukru.Wlać do naczynia,
 uzupełnić wodą do 10-15 l. Gdy temperatura nastawu będzie niższa niż 30oC dodać drożdże.
1. Klasyczny sposób: po 24 godzinach wymieszać i wlać do plastikowych, lekko zgniecionych butelek,
pozostawiając min 10 cm wolnej przestrzeni w butelce.Zakręcić, pozostawić w ciepłym miejscu, aż butelki staną się "twarde".
 Wstawić butelki do lodówki na 24 godziny. Po upływie tego czasu podpiwek jest gotowy do spożycia.
UWAGA - butelki należy otwierać ostrożnie, gdyż butelki mają wysokie ciśnienie.
2. Naczynie/fermentator zakryć pokrywą z rurką fermentacyjną. Fermentacja powinna trwać 7 dni, objawem zakończenia fermentacji jest brak wydobywającego się CO2.Do czystych 0,5l butelek dodać po 5g cukru, porozlewać do nich podpiwek. Zakręcić/zakapslować, energicznie zamieszać butelką, odstawić na 3 dni w temperaturze pokojowej. Następnie przenieść podpiwek do chłodnego miejsca lub lodówki na 24 godziny.Po tym czasie podpiwek jest gotowy do spożycia.
3. Przepis na "Plebejski Porter".4 opakowania „Podpiwka Staropolskiego", 2 kg cukru, 7g drożdży porterowych, 25 litrów wody. Fermentować 2 tygodnie.

Reszta jak w instrukcji Podpiwka Staropolskiego.

Masa netto:200 gram

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium