Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

GOZDAWA KONESER WEIZENBOCK 23L 3,4kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 104,00 zł 104.00
Cena netto: 96,30 zł
ilość szt.
Zyskujesz 104 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Gozdawa
Kod produktu: 5903111865252

Opis

Brewkit GOZDAWA EXPERT WEIZENBOCK 23L 3,4kg

23 litrów pysznego,złoto-bursztynowego domowego piwa w stylu niemieckim, dolnej fermentacji. 

Piwo w stylu WEIZENBOCK.

Piwo WEIZENBOCK to najlepsze połączenie cech piwa pszenicznego i koźlaka.
Posiada min.50% słodu pszenicznego.
Kolor bursztynowy ciemny, goryczka niska. Piwo o bardzo złożonym smaku, trudnym do opisania.
Fermentacje należy prowadzić w górnej granicy temperatury fermentacji dla drożdży.
Refermentować cukrem. Leżakowanie minimalne to 2-3 tygodnie.
Piwo w miarę leżakowania (pow. 2 miesiące) zaczyna tracić posmaki charakterystyczne dla piw pszenicznych,
a przewagę zyskują smaki charakterystyczne dla koźlaka. Niesamowite piwo, treściwe, orzeźwiające i zmieniające smak podczas leżakowania. 

Sposób przygotowania zestawu:

1. Umyj i zdezynfekuj sprzęt przed użyciem.

2. Wsyp drożdże z saszetki do 100 ml przegotowanej i ostudzonej (30°C +/- 3°C) wody. Odczekaj co najmniej 30 min.

3. Zamknięte puszki umieść w gorącej wodzie celem lepszego upłynnienia ekstraktu. 

4. Zawartość puszek wlej do garnka (min. 6 l)  z ciepłą wodą ok. 2/1,5 l. i zagotuj. 

5. Wlej do fermentatora i uzupełnij zimną wodą do ilości podanej na opakowaniu (18-23l). Temperatura brzeczki musi wynosić 20-24°C.

6. Wlej do fermentatora uwodnione drożdże, dokładnie mieszaj ok. 2 min. celem dobrego natlenienia brzeczki.

7. Zamknij fermentator pokrywą z rurką fermentacyjną.

 

Po zakończeniu fermentacji piwo rozlej do sterylnych butelek, dodając ok. 4g cukru/glukozy na 0,5l butelkę. Po zakapslowaniu dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia cukru/glukozy. Pozostaw na 3-5 dni w temperaturze pokojowej. Później odstaw w chłodne i ciemne miejsce na czas określony do danego typu piwa. Trwałość tak zakapslowanego piwa wynosi 2-3 lata w szklanej butelce.

Skład zestawu Gozdawa Expert Weizenbock:

- słody 3,4kg,
- dedykowane drożdże 1 szt

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium