Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 9:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

GOZDAWA BELGIAN AMBER ALE 1,7kg na 23l

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 63,00 zł

Cena regularna:

63.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 58,33 zł

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 63 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

GOZDAWA BELGIAN AMBER ALE 1,7kg na 23L

23 litry pysznego, piwa domowego

PIWO W STYLU BELGIAN AMBER ALE - piwo o głębokim bursztynowym kolorze w stylu belgijskim.
Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego.Fermentację należy prowadzić w temperaturze 23-25°C. Refermentować cukrem.

SKŁAD ZESTAWU/BREWKIT: Ekstrakt z jęczmienia i ekstrakt chmielowy, drożdże górnej fermentacji.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA piwa Gozdawa Amber Ale:

Umyj i zdezynfekuj sprzęt przed umyciem.
Wsyp drożdże z saszetki do 100ml ostudzonej (20-25°C) wody.
Odczekaj co najmniej 30min, Zamkniętą puszkę umieść w gorącej wodzie.
Rozpuść 1kg cukru w 2 litrach gorącej wody, wlej zawartość puszki. Zagotuj dokładnie mieszając.
Brzeczkę wlej do fermentora i uzupełnij zimną wodą do 23 litrów. Temperatura musi wynosić 20-24°C.
Wlej uwodnione drożdże, dokładnie mieszając ok 2 min. celem dobrego natlenienia brzeczki.
Zamknij fermentator pokrywą z rurką fermentacyjną.
Podczas fermentacji staraj się utrzymać temp. brzeczki w przedziale 18 - 23°C
Fermentacja trwa zazwyczaj 5-8 dni. Jeśli z rurki fermentacyjnej nie wydziela się CO2 to fermentację uznaje się za zakończoną.
Po zakończeniu fermentacji piwo rozlej do sterylnych butelek, dodając ok 4g cukru na 0,5l butelkę. Pozostaw na 3-5 dni w temperaturze pokojowej.
Następnie odstaw na minimum 21 dni w ciemne i chłodne miejsce.

Trwałość tak zrobionego piwa to 2-3 lata w zakapslowanej, szklanej butelce.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium