Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-18:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

GOZDAWA ALTBIER 1,7kg na 23l

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 45,50 zł 45.50
Cena netto: 36,99 zł
ilość szt.
Zyskujesz 45 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

GOZDAWA ALTBIER niemieckie piwo hybrydowe

Fermentacja przy użyciu drożdży piwnych górnej fermentacji, ale w dolnej granicy ich pracy. Świetna propozycja dla piwowarów domowych. Kolor opalizujący czerwony w kierunku do brązowego. Goryczka zbalansowana.


23 litry pysznego, domowego piwa
 

PIWO W STYLU ALTBIER - Niemieckie piwo hybrydowe. Fermentacja przy użyciu drożdży piwnych górnej fermentacji, ale w dolnej granicy ich pracy. Świetna propozycja dla piwowarów domowych. Kolor opalizujący czerwony w kierunku do brązowego. Goryczka zbalansowana. Do refermentacji lepiej użyć glukozy. Przy użyciu cukru piwo musi zdecydowanie dłużej leżakować. Leżakownie minimum 6 tygodni. Ale tak naprawdę swój charakter objawia po 2-3 miesiącach.

SKŁAD ZESTAWU/BREWKIT: EKSTRAKT Z JĘCZMIENIA I EKSTRAKT CHMIELOWY, DROŻDŻE GÓRNEJ FERMENTACJI PAY7.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Umyj i zdezynfekuj sprzęt przed umyciem,
Wsyp drożdże z saszetki do 100ml ostudzonej (20-25°C) wody. Odczekaj co najmniej 30min,
Zamkniętą puszkę umieść w gorącej wodzie,
Rozpuść 1kg cukru w 2 litrach gorącej wody, wlej zawartość puszki. Zagotuj dokładnie mieszając.
Brzeczkę wlej do fermentatora i uzupełnij zimną wodą do 23 litrów. Temperatura musi wynosić 20-24°C,
Wlej uwodnione drożdże, dokładnie mieszając ok 2 min. celem dobrego natlenienia brzeczki.

Zamknij fermentator pokrywą z rurką fermentacyjną,
Podczas fermentacji staraj się utrzymać temp. brzeczki w przedziale 18 - 23°C,
Fermentacja trwa zazwyczaj 5-8 dni. Jeśli z rurki fermentacyjnej nie wydziela się CO2 to fermentację uznaje się za zakończoną,
Po zakończeniu fermentacji piwo rozlej do sterylnych butelek, dodając ok 4g cukru na 0,5l butelkę. Pozostaw na 3-5 dni w temperaturze pokojowej, następnie odstaw na min. 21 dni w ciemne i chłodne miejsce.

Trwałość tak zrobionego piwa to 2-3 lata w zakapslowanej, szklanej butelce.

 

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili również
kapsle do piwa BROWAR DOMOWY 100szt
kapsle do piwa BROWAR DOMOWY 100szt
6,00 zł 4,88 zł
szt.
23L PIWO DOMOWE GERMAN PILS + DROŻDŻE BREWKIT SŁÓD
23L PIWO DOMOWE GERMAN PILS + DROŻDŻE BREWKIT SŁÓD
36,90 zł 30,00 zł
szt.
Alcotec Classic 48 Turbo Yeast drożdże gorzelnicze
Alcotec Classic 48 Turbo Yeast drożdże gorzelnicze
6,20 zł 5,69 zł 5,04 zł 4,63 zł
szt.
Spirit Ferm SUPER KLAR 24
Spirit Ferm SUPER KLAR 24
4,90 zł 3,98 zł
komplet
puriFERM  MOCKBA  Moskva do 21% drożdże gorzelnicze
puriFERM MOCKBA Moskva do 21% drożdże gorzelnicze
6,30 zł 5,80 zł 5,12 zł 4,72 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl