Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 9:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

GOZDAWA ALTBIER 1,7kg na 23l

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 60,00 zł
  (1 kg = 35,29 zł )

Cena regularna:

60.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 48,78 zł
  ( 1 kg = 28,69 zł )

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 60 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

GOZDAWA ALTBIER niemieckie piwo hybrydowe

Fermentacja przy użyciu drożdży piwnych górnej fermentacji, ale w dolnej granicy ich pracy. Świetna propozycja dla piwowarów domowych. Kolor opalizujący czerwony w kierunku do brązowego. Goryczka zbalansowana.


23 litry pysznego, domowego piwa
 

PIWO W STYLU ALTBIER - Niemieckie piwo hybrydowe. Fermentacja przy użyciu drożdży piwnych górnej fermentacji, ale w dolnej granicy ich pracy. Świetna propozycja dla piwowarów domowych. Kolor opalizujący czerwony w kierunku do brązowego. Goryczka zbalansowana. Do refermentacji lepiej użyć glukozy. Przy użyciu cukru piwo musi zdecydowanie dłużej leżakować. Leżakownie minimum 6 tygodni. Ale tak naprawdę swój charakter objawia po 2-3 miesiącach.

SKŁAD ZESTAWU/BREWKIT: EKSTRAKT Z JĘCZMIENIA I EKSTRAKT CHMIELOWY, DROŻDŻE GÓRNEJ FERMENTACJI PAY7.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Umyj i zdezynfekuj sprzęt przed umyciem,
Wsyp drożdże z saszetki do 100ml ostudzonej (20-25°C) wody. Odczekaj co najmniej 30min,
Zamkniętą puszkę umieść w gorącej wodzie,
Rozpuść 1kg cukru w 2 litrach gorącej wody, wlej zawartość puszki. Zagotuj dokładnie mieszając.
Brzeczkę wlej do fermentatora i uzupełnij zimną wodą do 23 litrów. Temperatura musi wynosić 20-24°C,
Wlej uwodnione drożdże, dokładnie mieszając ok 2 min. celem dobrego natlenienia brzeczki.

Zamknij fermentator pokrywą z rurką fermentacyjną,
Podczas fermentacji staraj się utrzymać temp. brzeczki w przedziale 18 - 23°C,
Fermentacja trwa zazwyczaj 5-8 dni. Jeśli z rurki fermentacyjnej nie wydziela się CO2 to fermentację uznaje się za zakończoną,
Po zakończeniu fermentacji piwo rozlej do sterylnych butelek, dodając ok 4g cukru na 0,5l butelkę. Pozostaw na 3-5 dni w temperaturze pokojowej, następnie odstaw na min. 21 dni w ciemne i chłodne miejsce.

Trwałość tak zrobionego piwa to 2-3 lata w zakapslowanej, szklanej butelce.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium