Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Domowa MIESZANKA przypraw i ziół do KABANOSÓW 30g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 6,40 zł 6.40
Cena netto: 5,93 zł
ilość szt.
Zyskujesz 6 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 310017

Opis

Domowa MIESZANKA przypraw i ziół do KABANOSÓW 30g

Wspaniała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, podkreślająca walory smakowe i zapachowe domowych kabanosów wieprzowo-wołowych. Mieszankę można zastosować również do przygotowania mięs pieczonych lub kiełbas wędzonych.

Składniki na 2 kg kabanosów:
• 500 g szynki
• 500 g karczku
• 400 g chudego boczku
• 400 g podgardla
• 200 g wołowiny
• 100 ml wody
• 30 g mieszanki ziół i przypraw do Kabanosów
• 30 g soli
• 4 g saletry potasowej
• jelita baranie

Przepis:
Mięso pokrój w kostkę ok. 5 cm, dobrze je natrzyj solą oraz saletrą i pekluj na sucho przez 12-24 godz. w temperaturze 5-8°C. Po tym czasie chude mięso zmiel przez sito o średnicy oczek 12 mm, a tłustsze kawałki przez drobniejsze sito o oczkach 8 mm. Wołowinę zmiel dwukrotnie przez sito z najmniejszymi oczkami i dobrze wyrób z zimną wodą, aż do wydzielenia się białego kleiku. Zmielone mięso połącz, dopraw dedykowaną mieszanką ziół i przypraw do Kabanosów i dokładnie wyrób, aż będzie samo odklejało się od dłoni. Pół godziny wcześniej przygotuj jelita baranie - dokładnie je wypłucz i pozostaw w letniej wodzie (do 30°C). Napełnij jelita farszem, następnie powieś je na 1-2 godziny na stojaku wędliniarskim w przewiewnym miejscu w celu obsuszenia. Kiedy staną się w dotyku całkiem suche, poddaj je wędzeniu przez 2 godziny w temperaturze 40-50°C. Do wędzenia użyj zrębków czereśniowych. Następnie podpiecz kabanosy (bez zrębek) w temperaturze do 75°C przez 30 minut. Kabanosy można zostawić na kilka dni, aby się dosuszyły, a następnie zapakować próżniowo, co pozwoli wydłużyć czas ich przechowywania.

Składniki: jałowiec, pieprz czarny, chilli, czosnek granulowany, majeranek, papryka słodka, gałka muszkatołowa, ziele angielskie

Masa netto: 30g

Polecamy jelita baranie do kabanosów dostępne w naszym sklepie!

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium