Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Destylator szklany w potrójnym płaszczu
Opis
APARAT DESTYLACYJNY SZKLANY W POTRÓJNYM PŁASZCZU
Charakterystyka:
Aparat destylacyjny W POtrÓJNYM PŁASZCZUto najlepsze i najskuteczniejsze rozwiązanie wśród aparatów destylacyjnych. Skuteczny jak kolumna rektyfikacyjna o wysokości około metra.Wspaniale nadaje się do wyrobu winiaków, śliwowicy, calvadosa.
W zestawie z aparatem destylacyjnym jest termometr.
Dopasowany do kolby naszej kolby 10 litrowej.
JEŚLI NIE MASZ KOLBY, MAMY PRZEJŚCIÓWKĘ NA FI 16 fi 20 lub fi 24, KTÓRĄ MOŻNA DOKUPIĆ NA INNEJ AUKCJI
Użytkowanie:
Kolbę wypełnia się płynem max do 3/4 jej objętości. Pamiętać należy o dodaniu do kolby również kilka kawałków (średnica drobin powinna wynosić 1-5 mm.) potłuczonej porcelany kaolinu lub fajansu w celu zmniejszenia możliwości przegrzania się cieczy. Spowoduje to równomierne wrzenie płynu.
Szlif łączący kolbę z destylatorem należy każdorazowo dokładnie oczyścić i posmarować smarem silikonowym.
Do aparatu należy podłączyć wężyki, doprowadzający i odprowadzający wodę chłodzącą. Należy tak dokonać podłączenia, aby woda płynęła z dołu do góry (w przeciwprądzie do destylatu).