Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
DESTYLATY ALKOHOLOWE Z OWOCÓW - Klaus Hagmann, Birgit Essich
Opis
DESTYLATY ALKOHOLOWE Z OWOCÓW - Klaus Hagmann, Birgit Essich
Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii.
Zawarte tu wiadomości ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom dostarczą materiału do porównań własnych tajemnych sposobów produkcji z cudzymi sekretami wytwarzania dobrych destylatów owocowych. Autorzy mają za sobą wiele lat praktyki, nauczania, prowadzenia seminariów i degustacji.
• Profesjonaliści radzą praktykom
• Przejrzyście i bardzo przystępne informacje
• Liczne zdjęcia wzbogacają tekst
Autor: Klaus Hagmann, Birgit Essich
Wydawnictwo: -Multico
Oprawa: twarda
Liczba stron: 120
Format: 15,5 x 21,5 cm