Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 9:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

COOBRA WHISKY YEAST drożdże gorzelnicze do zboża

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 15,00 zł

Cena regularna:

15.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 12,20 zł

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 15 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.33333
Producent: CBF DRINKIT
Kod EAN: 7391170226332

Opis

Coobra Whisky Yeast COBRA drożdże gorzelnicze z enzymem do zacierów zbożowych

Coobra Whisky Yeast to drożdże do produkcji whisky. Tworzą charakterystyczną dla whisky czy burbona charakterystykę smakowo-zapachową.

Coobra Whisky Yeast z AG to aktywne drożdże do zacierów zbożowych, ryżowych, kukurydzianych. Jest to szczep drożdży stosowany przez wiele gorzelni whisky na całym świecie. Drożdże zawierają dodatek enzymów Amylazy - AG - Amyloglukozydazy - są to przemysłowe enzymy których zadaniem jest rozkład niefermentowanej skrobi do dobrze fermentującej glukozy. Te drożdże są niezbędnym dodatkiem dla każdego, kto w domowych warunkach chce wyprodukować sobie: Bourbon, Whisky, czy wódkę zbożowa, etc. Podczas fermentacji drożdże zachowają aromat składników użytych do przygotowania zacieru na Burbon, Whisky czy wódki gatunkowe.

Jeżeli masz zboże np.:

  • jęczmień
  • żyto
  • pszenżyto
  • kukurydza
  • pszenica
  • ryż
  • kasze
  • ziemniaki

to drożdże COOBRA Whisky Yeast szybko i skutecznie przerobią je w mocny zacier nadający się do przedestylowania na gatunkową wódkę zbożową!

Instrukcja: zawartość torebki drożdży rozsypać na powierzchnię zacieru w temperaturze pokojowej i odczekać 20 minut i dokładnie wymieszać. Fermentacja  trwa 3-6dni (zależy od rodzaju surowca i temperatury otoczenia) do 12% alkoholu.
Najlepszy efekty uzyskujemy przy ześrutowanym zbożu, ale nie jest to niezbędne. Zboża typu jęczmień czy żyto warto zakiełkować - robimy to zalewając je płytko ciepłą wodą i odstawiając na 24h. Następnie dodajemy wcześniej przygotowany syrop cukrowy, dosypujemy drożdże i zalewamy do 25-30L.


Składniki: drożdże, pożywka, enzym amyloglukozydazy, środek zapobiegający pienieniu się, witaminy i mikroelementy.
masa netto: 72g (1 opakowanie)
Data minimalnej przydatności do spożycia/nr partii, kraj pochodzenia na opakowaniu.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.

 

Uwaga!
Zasady wyrobu alkoholu na terenie RP regulują ustawy: z dn. 02.03.2001 r. o wyrobie alkoholu etylowego oraz wytwarzaniu wyrobów tytoniowych: z dn. 12.05.2011 r. o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina oraz z dn. 18.10.2006 r. o wyrobie napojów spirytusowych oraz o rejestracji i ochronie oznaczeń geograficznych napojów spirytusowych. Firma DEPTANA.PL Dorota Wentel-Jendrys nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie produktów przez nią sprzedawanych niezgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium