Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 9:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

BROWIN Turbo Yeast TORPEDO 5-7 dni drożdże gorzelnicze 21% 403131

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 8,50 zł

Cena regularna:

8.50
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 6,91 zł

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 8 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.16
Producent: Browin
Kod EAN: 5904816002249

Opis

Drożdże gorzelnicze TURBO TORPEDO ZŁOTE 5-7 dni BROWIN na 25l 21%

Nowa, lepsza receptura drożdży gorzelniczych Turbo Torpedo 5-7 dni, pozwalająca uzyskać aż do 21% alkoholu.

Fermentacja aż do 21% alkoholu - nowa mieszanka drożdży i pożywek pozwala na wysoki poziom odfermentowania nawet do 21%.
Do cukru, owoców zbóż i ziemniaków - drożdże Turbo torpedo 5-7 dni skutecznie fermentują różne surowce: cukier, owoce, kukurydzę, jęczmień, żyto, pszenicę, ziemniaki, melasę.
Fermentacja w 5-7 dni - czas, jaki potrzebują drożdże na przefermentowanie 6 kg cukru to 5-7 dni w temperaturze 20-25°C.
Porcja na 6-9 kg cukru - dawkę cukru dobierasz w zależności od stężenia alkoholu jaki chcesz uzyskać w przefermentowanym nastawie.
Na 25 L nastawu - jedno opakowanie drożdży Turbo Torpedo 5-7 dni, wystarcza na przygotowanie 25 L nastawu.
Sposób użycia:

Wybierz wariant fermentacji (patrz tabela). W naczyniu w zależności od pożądanej ilości alkoholu, rozpuść odpowiednią porcję cukru* w podanej ilości letniej wody o temp. 30°C.

Następnie wsyp całą zawartość torebki i dokładnie wymieszaj.

Płyn przelej do balonu bądź pojemnika fermentacyjnego, uzupełnij do objętości 25 litrów wodą o temp. pokojowej.

Po zamontowaniu rurki fermentacyjnej, roztwór fermentuj w temp. 20-25°C przez określoną w tabeli ilość dni.

Dla uzyskania najlepszego efektu, polecamy wyklarowanie nastawu po zakończeniu fermentacji.

 

*dla nastawów z ilością cukru większą niż 7kg, drugą porcję cukru dodaj ostrożnie po 48h.

 

Uwaga:

Nastaw będzie się pienił, dlatego najlepiej dodaj ok. 100g cukru i poczekaj, aż piana opadnie, następnie dosyp resztę cukru. Polecamy również Odpieniacz redukujący pianę.

Wariant               I           II          III*          IV*

alkohol               15%      17%      19%        21%


cukier I dawka    6kg        7kg       7kg          7kg
          II dawka    -            -         1kg           2kg


woda                 22L          21L       20L          19L

 

dni                    5-7          7-8        8-10        10-16


Składniki: drożdże, fosforan (V) potasu, siarczan (VI) magnezu, węglan (IV) wapnia, fosforan (V) diamonu, witamina B1.

Masa netto: 100g


Uwaga: opakowanie wykorzystaj w całości do jednego nastawu.

 

Uwaga!
Zasady wyrobu alkoholu na terenie RP regulują ustawy: z dn. 02.03.2001 r. o wyrobie alkoholu etylowego oraz wytwarzaniu wyrobów tytoniowych: z dn. 12.05.2011 r. o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina oraz z dn. 18.10.2006 r. o wyrobie napojów spirytusowych oraz o rejestracji i ochronie oznaczeń geograficznych napojów spirytusowych. Firma DEPTANA.PL Dorota Wentel-Jendrys nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie produktów przez nią sprzedawanych niezgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium