Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 9:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

BROWIN TURBO TORPEDO 72h drożdże gorzelnicze 403121

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 11,00 zł

Cena regularna:

11.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 8,94 zł

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 11 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 2
Producent: Browin
Kod EAN: 5904816002256

Opis

DROŻDŻE GORZELNICZE BROWIN TURBO TORPEDO 72H 

 

Nowa, ulepszona receptura! Drożdże gorzelnicze Turbo Torpedo 72 h, fermentują aż do 21% alkoholu.

Moc do 21% alkoholu - nowa receptura drożdży i pożywek pozwala osiągnąć aż do 21% alkoholu.
Do nastawów z różnych surowców - drożdże Turbo torpedo 72 h są idealne do fermentacji cukru, owoców, kukurydzy, jęczmienia, żyta, pszenicy, ziemniaków, melasy.
Fermentacja w 72 h - do przefermentowania 6 kg cukru drożdże potrzebują jedynie 3 dni.
Porcja na 6-9 kg cukru - ilość cukru, jaką dodaje się do fermentacji, zależy od stężenia alkoholu, jaki chce się uzyskać w nastawie.
Na 25 L nastawu - opakowanie drożdży Turbo Torpedo 72 h wystarcza do przygotowania 25 L nastawu.
Sposób użycia:

Wybierz wariant fermentacji (patrz tabela). W pojemniku fermentacyjnym lub balonie w zależności od pożądanej ilości alkoholu, rozpuść odpowiednią porcję cukru* w podanej ilości letniej wody o temp. 30°C.

Następnie wsyp całą zawartość torebki i dokładnie wymieszaj.

Tak przygotowany roztwór fermentuj przez określoną w tabeli ilość dni, w temp. 20-25°C.

*dla nastawów z ilością cukru większą niż 7kg, drugą porcję cukru dodaj ostrożnie po 48h.

Uwaga: Nastaw będzie się pienił, dlatego najlepiej dodaj ok. 100 g cukru i poczekaj, aż piana opadnie, następnie dosyp resztę cukru. Polecamy również Odpieniacz redukujący pianę.

Dla uzyskania najlepszego efektu, polecamy wyklarowanie nastawu po zakończeniu fermentacji.

 


Składniki: drożdże, fosforan (V) potasu, siarczan (VI) magnezu, węglan (IV) wapnia, fosforan (V) diamonu, witamina B1.
Uwaga: opakowanie wykorzystaj w całości do jednego nastawu.




Uwaga: Proces przebiega burzliwie.

Uwaga!
Zasady wyrobu alkoholu na terenie RP regulują ustawy: z dn. 02.03.2001 r. o wyrobie alkoholu etylowego oraz wytwarzaniu wyrobów tytoniowych: z dn. 12.05.2011 r. o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina oraz z dn. 18.10.2006 r. o wyrobie napojów spirytusowych oraz o rejestracji i ochronie oznaczeń geograficznych napojów spirytusowych. Firma DEPTANA.PL Dorota Wentel-Jendrys nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie produktów przez nią sprzedawanych niezgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

 




Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium