


Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Kategorie
Producent
Dostępność
Cena
-
od
do
Nowość
Promocja
Estrakty słodowe niechmielone
Ekstrakty słodowe niechmielone to najlepszy zamiennik cukru, glukozy, polepszaczy przy produkcji piwa z brewkitów. Dodając do brewkitu odpowiedni ekstrakt słodowy niechmielony otrzymamy najszlachetniejszą postać piwa wyrabianego z koncentratu - piwo podwójnie słodowane. W naszym sklepie dostępne są brewkity najlepszych firm: Gozdawa, WES - Wytwórnia Ekstraktów Słodowych, australijski Coopers, brytyjski Better Brew, UK-Brew, Master Pint, nowozelandzki Black Rock i inne.
Z nami nawarzysz sobie pysznego piwa !
Zapraszamy na zakupy
DEPTANA.PL

Ekstrakt Słodowy GOZDAWA proszek SUPERCIEMNY 1kg
48,00 zł
Cena netto: 45,71 zł

Ekstrakt Słodowy GOZDAWA proszek SUPERCIEMNY 220g
18,00 zł
Cena netto: 17,14 zł

Ekstrakt Słodowy GOZDAWA proszek SUPERJASNY 1kg
45,00 zł
Cena netto: 42,86 zł

Ekstrakt Słodowy GOZDAWA proszek SUPERJASNY 220g
18,00 zł
Cena netto: 17,14 zł

GOZDAWA EKSTRAKT SŁODOWY SUPERJASNY PŁYNNY 1,7kg
42,00 zł
Cena netto: 40,00 zł

Gozdawa POLEPSZACZ do PIWA JASNEGO domowego 1kg
31,00 zł
Cena netto: 28,70 zł
Ekstrakt słodowy — to dzięki niemu piwo jest takie dobre
Do produkcji piwa potrzebny jest przede wszystkim ekstrakt słodowy i chmiel. Pierwszy z nich to produkt, który jeszcze nie tak dawno był znany jedynie grupce specjalistów przemysłu spożywczego. Rozwój piwowarstwa amatorskiego sprawił, że tego rodzaju wyrobami zainteresowanych jest coraz więcej osób. Warzenie piwa we własnej kuchni różni się oczywiście od tego, co dzieje się w profesjonalnym browarze (ze względu na uproszczony proces). Amatorskie piwo produkuje się przy użyciu gotowych ekstraktów słodowych, czyli tzw. brew-kitów. Wielbiciele złocistego trunku, dążąc do doskonałości, mogą dodać do niego odpowiedni ekstrakt słodowy niechmielony. Tak powstaje piwo podwójnie słodowane, cenione przez piwoszy i nie tylko.
Słód i ekstrakt słodowy
Słód to jeden z podstawowych składników używanych do produkcji piwa, whisky czy wyrobów cukierniczych. Najprościej powiedzieć, że to skiełkowane i wysuszone ziarna zbóż. Najczęściej ekstrakt słodowy wytwarzany jest z jęczmienia. W piwowarstwie bardzo często korzysta się ze słodów pszenicznych, pilzneńskich czy monachijskich. Znane są ekstrakty słodowe karmelowe jasne i ciemne, ekstrakty parzone, palone, wędzone oraz wiele innych. Każdy z nich ma nieco inny smak, inną zawartość cukrów czy goryczy, a dzięki temu mogą powstawać tak różne rodzaje piwa.
Jak powstaje ekstrakt słodowy?
Proces słodowania polega na skiełkowaniu ziaren zbóż tak, by rozbić zawarte w ziarnie węglowodany na cukry proste i aminokwasy. W odpowiednim momencie kiełki zostają usuwane, a pozostałe ziarno jest suszone. Następnie przez 4 do 6 tygodni słód dojrzewa. Po tym czasie zaciera się go z wodą. Powstaje brzeczka słodowa zawierająca wiele cennych składników. W wyniku zagęszczania brzeczki powstaje ekstrakt słodowy mający postać gęstej, złotobrązowej słodkiej cieczy, konsystencją przypominającej miód albo karmel.
Ekstrakt słodowy niechmielony — sposób na szlachetne piwo podwójnie słodowane
Ekstrakt słodowyniechmielony z powodzeniem zastępuje cukier, glukozę oraz polepszacze przy produkcji piwa z brew-kitów. Piwa kraftowe czy amatorskie różnią się od tych z wielkich browarów. Twórcy udoskonalają je, wprowadzają nowe zaskakujące smaki czy szlifują ich jakość. Ekstrakt słodowy niechmielony to klucz to sukcesu. Dzięki niemu może powstać tak lubiane piwo podwójnie słodowane.
Ekstrakt słodowy niechmielony — nasza oferta
W naszym sklepie dostępne są ekstrakty słodowe niechmielone znanych i cenionych marek:
- Gozdawa,
- WES (Wytwórnia Ekstraktów Słodowych),
- Coopers (Australia).
Ekstrakty słodowe niechmielone dostępne są w wielu smakach i aromatach. W zależności od potrzeb możemy wybrać ekstrakt:
- amber,
- dark,
- jasny,
- super ciemny,
- super jasny,
- english bitter oraz wiele innych.
Ekstrakty słodowe niechmielone są hermetycznie zamknięte i zawierają czysty słód bez dodatku konserwantów. Zapraszamy!