Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
PIROSIARCZYN POTASU SpiritFerm stabilizacja
Opis
PIROSIARCZYN POTASU - do stabilizacji nastawów i win oraz dezynfekcji.
Pirosiarczyn potasu jest środkiem powszechnie stosowanym w winiarstwie do stabilizacji moszczów i gotowych win. Zapobiega rozwojowi bakterii,grzybów i dzikich drożdży. Stabilizuje barwę i klarowność wina. Może być również stosowany do odkażania naczyń,sprzętu winiarskiego i piwowarskiego.
Masa netto 10 gr.
Stabilizacja nastawu: 1 gr. pirosiarczynu potasu na 3-5 litrów nastawu.
Sposób użycia: odpowiednią porcję pirosiarczynu potasu rozpuścić w 50-100 ml wody. Dodać do nastawu i wymieszać.
Stabilizacja wina: 1 gr. pirosiarczynu potasu na 10 litrów wina.
Sposób użycia: odpowiednią porcję pirosiarczynu potasu rozpuścić w 50-100 ml wody. Dodać do wina i wymieszać.
Odkażanie: 10 gr.pirosiarczynu potasu na 2 litry wody.
Sposób użycia: Rozpuścić pirosiarczyn potasu w wodzie. Używać do mycia i dezynfekcji wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: balonów, butelek, pojemników fermentacyjnych,pras, beczek akcesoriów.