Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 9:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

CUKROMIERZ nietłukący z tworzywa -5 - 35° Blg 405656

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 24,00 zł

Cena regularna:

24.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 19,51 zł

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 24 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: BROWIN
Kod EAN: 5904816024050

Opis

CUKROMIERZ nietłukący  z tworzywa  -5 - 35° Blg 405656

 

Nastaw się na precyzję i wygodę korzystania, jaką zapewnia ten innowacyjny cukromierz nowej generacji. Wykonany został z atestowanego tworzywa – jest trwały, bezpieczny - bo nietłukący, precyzyjny, a do tego ma nowoczesny i elegancki wygląd. Dzięki praktycznym i czytelnym oznaczeniom na skali, pozwoli Ci łatwo zmierzyć zawartość cukru w płynach. Zakres pomiaru: -5-35°Blg.

 

Dlaczego warto mieć najwyższej jakości cukromierz?

Nietłukący i trwały - miernik i probówka wykonane są z wysokiej jakości tworzywa, dzięki czemu przyrząd jest odporny na uszkodzenia i posłuży przez długi czas – wybierz niezawodność!
Bezpieczne pomiary bez strat trunku - dzięki zastosowaniu atestowanego tworzywa przeznaczonego do kontaktu z żywnością, próbki pobrane do pomiaru w probówce możesz z powrotem wlewać do roztworu cukru.
Dokładny i prosty pomiar - miernik zapewnia precyzyjne wskazania zawartości cukru (wyrażonej w stopniach Ballinga) w zakresie od -5 do 35°Blg w nastawach na wino, piwo oraz cydr. Odczyt z cukromierza jest wartością końcową i nie wymaga dodatkowych przeliczeń.
Łatwość użycia - dzięki czytelnej skali z paletą barw i zaznaczonymi progami dla różnego rodzaju trunków, wyniki pomiaru odczytasz w szybki i wygodny sposób.
Idealne połączenie funkcjonalności z dobrym wzornictwem - mały, a ładny ;) - ciesz się cukromierzem z kompletem mocnych zalet w designerskiej oprawie.


Pierwszy na rynku nietłukący cukromierz. Niezastąpione narzędzie dla każdego miłośnika domowej fermentacji. Używaj bez obaw. Nie potłucze się akurat wtedy, kiedy najbardziej będzie Ci potrzebny, przy wrzucaniu pływaka (banieczki) do menzurki, ani też w czasie transportu – bo jest nietłukący, tak samo jak probówka.

 

Postaw na dobrze zaprojektowaną niezawodność i bezpiecznie dokonuj potrzebnych pomiarów. Urządzenie jest niezwykle trwałe i odporne na uszkodzenia mechaniczne. Docenisz precyzyjną skalę, która pozwala na dokładne określenie zawartości cukru w roztworach i zapewnia pełną kontrolę nad procesem tworzenia wina, piwa, cydru czy też nastawów do późniejszej destylacji.

 

Zastosowanie:

Pomiar stężenia cukru w roztworze.
Monitorowanie przebiegu fermentacji i weryfikacja jej zakończenia.
Instrukcja użycia podana jest na opakowaniu produktu.

Uwaga: Jeśli chcesz, by pomiar był na pewno miarodajny i precyzyjny, zadbaj o to, by odczytu dokonywać w temperaturze 20°C (temperatura roztworu).

 

Uwaga: Produkt do użytku tylko przez osoby pełnoletnie i tylko zgodnie z przeznaczeniem. Trzymaj poza zasięgiem dzieci – produkt nie jest zabawką.

 

Jak zweryfikować zakończenie fermentacji?

Jeżeli pomiar wskaże 0, wartość ujemną lub kolejne pomiary wykonane w ciągu tygodnia wskazują tą samą wartość, oznacza to zakończenie fermentacji.

 

Jak obliczyć ilość cukru potrzebną na wino?

Aby osiągnąć określoną moc wina, oblicz ilość potrzebnego cukru. 17 g cukru na 1 L nastawu podnosi moc o 1%. Przykładowo – by uzyskać 20 L wina o mocy 12%:

17 g × 20 L × 12% = 4080 g cukru

Pamiętaj o naturalnych cukrach zawartych w owocach.

Jednocześnie, znając stężenie cukru w moszczu, w łatwy sposób możesz określić finalną zawartość alkoholu. Przykład dla nastawu przed fermentacją z początkowym stężeniem cukrów wynoszącym 25°Blg. Przy założeniu, że przefermentuje cały cukier:

25°Blg ÷ 1,938 = 12,9%

W równaniu tym 1,938 to stała wynikająca z empirycznych pomiarów procesu fermentacji, oznaczająca ilość alkoholu powstającą z określonej ilości zużytego cukru.

 

Wymiary produktu:

cukromierz:
wysokość: 20,3 cm +/-5%

średnica: 1,7 cm

probówka:
wysokość: 25 cm

średnica wew.: 2,2 cm

 

 

 
Pliki do pobrania:

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium