Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Produkty Browin Dystrybutor

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Bestsellery
ALCOTEC 48 TURBO PURE drożdże gorzelnicze
ALCOTEC 48 TURBO PURE drożdże gorzelnicze

11,50 zł

Cena regularna: 12,00 zł

Najniższa cena: 11,40 zł

9,35 zł

Cena regularna: 9,76 zł

Najniższa cena: 9,27 zł
szt.
Zaprawka  BROWIN śliwkowa 40ml  404680
Zaprawka BROWIN śliwkowa 40ml 404680

10,50 zł

Cena regularna: 11,50 zł

Najniższa cena: 11,50 zł

8,54 zł

Cena regularna: 9,35 zł

Najniższa cena: 9,35 zł
szt.
Korek z korka fi 22-25 gąsior butla wino 1szt
Korek z korka fi 22-25 gąsior butla wino 1szt

0,95 zł

0,77 zł

Alcotec Classic 48 Turbo Yeast drożdże gorzelnicze
Alcotec Classic 48 Turbo Yeast drożdże gorzelnicze

9,80 zł

7,97 zł

szt.
Zaprawka do alkoholu BROWIN CZEKOLADA 40ml
Zaprawka do alkoholu BROWIN CZEKOLADA 40ml

10,00 zł

8,13 zł

szt.
Sonda
Czy robiłeś już kiedyś własną domową wędlinę?
Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Artykuły do produkcji wina i domowych wędlin

DEPTANA.PL to sklep internetowy oferujący bogaty asortyment z zakresu przetwórstwa domowego. Zajmujemy się sprzedażą hurtową oraz detaliczną produktów gorzelniczych, winiarskich, piwowarskich, wędliniarskich i wielu innych.

W naszym sklepie internetowym znajdą Państwo wszystkie urządzenia i produkty niezbędne do produkcji domowych alkoholi, w tym najlepsze destylatory w Łodzi, butelki monopolowe, butelki do wódki oraz bardzo przydatny w gorzelnictwie węgiel aktywny. Cenimy sobie jakość, dlatego oferujemy produkty krajowych i zagranicznych marek takich jak Alcotec, Biowin, Coobra, SpiritFerem oraz Prestiges, spełniające najwyższe standardy.

Nasz sklep internetowy oferuje również szeroki wybór drożdży gorzelniczych, winiarskich, piwowarskich oraz drożdży do cydru. Posiadamy pełną gamę zaprawek , esencji i ziół do alkoholi. Nasz asortyment uzupełniają balony, gąsiory, słoje i słoiki, beczułki szklane, pojemniki fermentacyjne.

Wielbiciele domowych kiełbas i wędlin znajdą potrzebne artykuły do przyrządzenia mięsnych przysmaków. Mamy w ofercie wędzarnie ogrodowe firm: Biowin, Borniak, szynkowary, szybkowary, termometry, jelita do kiełbasy i kabanosów, siatki wędliniarskie, osłonki, peklosól, saletrę, nadziewarki, maszynki do mięsa oraz najwyższej jakości przyprawy bez chemii, w tym m.in najczystsza i zawierająca najwięcej mikroelementów sól himalajska, glukoza, czy niezastąpiony w kuchni olej kokosowy. Dla amatorów serowarstwa proponujemy podpuszczki do sera, formy serowarskie, chusty oraz woski.

 

Polecane produkty

wąż wężyk silikonowy 7/10 1m wąż wężyk silikonowy 7/10 1m
Cena:

9,70 zł

Cena netto: 7,89 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu PRESTIGE CANADA WHISKY 20ml Zaprawka do alkoholu PRESTIGE CANADA WHISKY 20ml
Producent: Prestige
Cena:

7,50 zł

Cena netto: 6,10 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu PRESTIGE AMARETTO LIKIER MIGDAŁOWY 20ml Zaprawka do alkoholu PRESTIGE AMARETTO LIKIER MIGDAŁOWY 20ml
Producent: Prestige
Cena:

7,20 zł

Cena netto: 5,85 zł

szt.
zobacz więcej
ALCOTEC 48 TURBO PURE 40szt drożdże gorzelnicze ALCOTEC 48 TURBO PURE 40szt drożdże gorzelnicze
Producent: Hambleton Bard
Cena:

420,00 zł

( 1 szt. = 10,50 zł )

Cena regularna: 430,00 zł

Najniższa cena: 425,00 zł

Cena netto: 341,46 zł

komplet
zobacz więcej
  • promocja
Zaprawka PRESTIGE WHISKY AMBROSIA 1L Zaprawka PRESTIGE WHISKY AMBROSIA 1L
Producent: Prestige
Cena:

389,00 zł

Cena netto: 316,26 zł

szt.
zobacz więcej
DUŻA SZCZOTKA do mycia BALONÓW  100cm z rączka DUŻA SZCZOTKA do mycia BALONÓW 100cm z rączka
Producent: Browin
Cena:

21,00 zł

Cena netto: 17,07 zł

szt.
zobacz więcej
JELITA NATURALE WIEPRZOWE do kiełbasy 28/30 20M JELITA NATURALE WIEPRZOWE do kiełbasy 28/30 20M
Cena:

18,00 zł

Cena netto: 18,00 zł

szt.
zobacz więcej
Kwasek kwasek cytrynowy dokwaszanie wina 1000 g Kwasek kwasek cytrynowy dokwaszanie wina 1000 g
Producent: INNY
Cena:

10,00 zł

Cena regularna: 16,00 zł

Najniższa cena: 16,00 zł

Cena netto: 8,13 zł

szt.
zobacz więcej
  • promocja
Zaprawka do alkoholu STRANDS HALLON VODKA malinowa25ml Zaprawka do alkoholu STRANDS HALLON VODKA malinowa25ml
Producent: Strands
Cena:

9,60 zł

Cena netto: 7,80 zł

szt.
zobacz więcej
 płatki dębowe FRANCUSKIE LEKKO OPIEKANE 500g light płatki dębowe FRANCUSKIE LEKKO OPIEKANE 500g light
Cena:

40,00 zł

Cena netto: 32,52 zł

szt.
zobacz więcej
SREBRNE zakrętki  fi28 do butelek 100szt SREBRNE zakrętki fi28 do butelek 100szt
Producent: +++
Cena:

23,00 zł

Cena netto: 18,70 zł

szt.
zobacz więcej
PŁYTA SILIKONOWA 4mm uszczelka 10x10cm PŁYTA SILIKONOWA 4mm uszczelka 10x10cm
Producent: PL
Cena:

9,50 zł

Cena netto: 7,72 zł

szt.
zobacz więcej
REDUKWAS węglan wapnia BROWIN 15g REDUKWAS węglan wapnia BROWIN 15g
Producent: Biowin
Cena:

3,20 zł

Cena netto: 2,60 zł

szt.
zobacz więcej
Wędzarnia automatyczna INOX  BORNIAK UWDS-150 v1.4 Wędzarnia automatyczna INOX BORNIAK UWDS-150 v1.4
Producent: ZUT Borniak
Cena:

4 699,00 zł

Cena netto: 3 820,33 zł

szt.
zobacz więcej
PIROSIARCZYN POTASU dezynfekcja 100g PIROSIARCZYN POTASU dezynfekcja 100g
Cena:

8,50 zł

Cena netto: 6,91 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka  do alkoholu STRANDS JAMAICA RUM 250ml Zaprawka do alkoholu STRANDS JAMAICA RUM 250ml
Producent: Strands
Cena:

50,00 zł

Cena netto: 40,65 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka DARY NATURY-NALEWKA SERCOWA susz zioła 20-30g Zaprawka DARY NATURY-NALEWKA SERCOWA susz zioła 20-30g
Producent: Dary natury
Cena:

8,50 zł

Cena netto: 6,91 zł

szt.
zobacz więcej
  Spirit Ferm SUPER KLAR  24 1szt Spirit Ferm SUPER KLAR 24 1szt
Producent: Spirit Ferm
Cena:

4,95 zł

Cena netto: 4,02 zł

szt.
zobacz więcej
Spirit Ferm EXTREME 8 kg drożdże gorzelnicze 10szt Spirit Ferm EXTREME 8 kg drożdże gorzelnicze 10szt
Producent: Spirit Ferm
Cena:

95,00 zł

Cena netto: 77,24 zł

komplet
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu PRESTIGE KOKOS COCOS likier 20ml Zaprawka do alkoholu PRESTIGE KOKOS COCOS likier 20ml
Producent: Prestige
Cena:

7,80 zł

Cena netto: 6,34 zł

szt.
zobacz więcej
T-VODKA STAR drożdże gorzelnicze 10szt T-VODKA STAR drożdże gorzelnicze 10szt
Producent: CBF DRINKIT
Cena:

105,00 zł

Cena regularna: 110,00 zł

Najniższa cena: 110,00 zł

Cena netto: 85,37 zł

komplet
zobacz więcej
  • promocja
Zaprawka do alkoholu PRESTIGE SLIVOVITZ 1L Zaprawka do alkoholu PRESTIGE SLIVOVITZ 1L
Producent: Prestige
Cena:

225,00 zł

Cena netto: 182,93 zł

szt.
zobacz więcej
COOBRA Turbo Clear 24 klar do zacierów i win COOBRA Turbo Clear 24 klar do zacierów i win
Producent: CBF DRINKIT
Cena:

6,30 zł

Cena netto: 5,12 zł

szt.
zobacz więcej
Zaprawka do alkoholu STRANDS HOT SHOT włoski likier 25ml Zaprawka do alkoholu STRANDS HOT SHOT włoski likier 25ml
Producent: Strands
Cena:

7,00 zł

Cena netto: 5,69 zł

szt.
zobacz więcej

      Opinie naszych klientów:

Swojskie przepisy
Pasztet cielęcy

Pasztet cielęcy

Nazwa tej przystawki pochodzi od francuskiego słowa „pâte”, które oznacza ciasto, masa, papka. Pierwsze pasztety przyrządzano już w starożytnym Rzymie, ale forma, którą znamy i kupujemy współcześnie – wywodzi się z Francji. Znawcą i wielbicielem pasztetów był wówczas król Ludwik XIV. Danie to było  uważane za wykwintne, a nawet za luksusowe. Istniał nawet zawód: pasztetnik. Tak nazywano osoby zajmujące się wyrobem pasztetów, uważano za przedstawicieli najbogatszej klasy. W Polsce pasztet wprowadził na stoły Jan III Sobieski, który był wielbicielem kuchni francuskiej. Tradycyjny pasztet to popularna potrawa przygotowywana na bazie jednolitej masy z gotowanego lub duszonego mięsa, z dodatkiem warzyw i przypraw. Najpopularniejszym gatunkiem mięsa wykorzystywanego do jego przygotowywania jest mięso z królika i wieprzowina. Dziś proponujemy bardziej wykwintny a zarazem delikatny pasztet cielęcy o łagodnym smaku. Dla podkreślenia jego smaku polecamy ostrą świąteczną ćwikłę albo kwaśno-słodką konfiturę z żurawiny. Idealnie sprawdzi się również z sosem koperkowym, chrzanowym czy majonezowym.

 

Likier kajmakowo-kawowy

Likier kajmakowo-kawowy

Likier to słodka i gęsta wódka gatunkowa. Jak podają źródła internetowe „w Polsce, Litwie, Łotwie, Estonii, Białorusi i Rosji uznaje się za likiery wszystkie wódki zawierające ponad 330 g cukru w 1 litrze gotowego trunku. Natomiast w krajach anglosaskich wszystkie te wódki, które zawierają ponad 100 g cukru. Przy czym wszystkie wódki w przedziale od 25 g do 100 g cukru uznawane są za kordiały (kordiał robi się z owoców, ziół i przypraw, z lub bez dodatku alkoholu). W Niemczech i we Francji likierami nazywane są wódki o zawartości powyżej 220 g cukru”. Według tych kryteriów polska Żołądkowa Gorzka w Niemczech i Francji będzie zatem likierem. Słowo likier po łacinie „liquefacere” oznacza: mieszać. Bazą likierów jest  mocny alkoholu – czystego spirytusu lub wódkiwhisky, koniaku, rumutequili. Do bazy likieru dodaje się mieszanki ziołowe, soki i wyciągi z owoców, mleko, miódczekoladę, śmietankę, kawęcukierki czy jajka. Skoro już wiemy, że likier to po prostu mieszanka mocnego alkoholu i jakiegoś dodatku, proponujemy likier, którego składniki kojarzą się ze świętowaniem: kajmak, śmietanka i espresso. Z poniższej porcji wychodzi ok. 1,5 l likieru.

Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa

W gąszczu propozycji i przepisów znajdowanych w necie czy podsyłanych jako „the best” przez koleżanki, ciężko zdecydować się jaką sałatkę przyrządzić na wyjątkową okoliczność. Z jednej strony kuszą nas te lekkie na bazie miksu sałat i francuskiego dresingu, z drugiej strony te tradycyjne jarzynowe przyprawione swojskim majonezem, a jeszcze z innej takie treściwe z makaronemryżem lub wędzonymi wędlinami. Oczywiście chcielibyśmy aby wszystkim smakowała, była lekkostrawna i inna niż te do tej pory przyrządzane, niebanalna. Sałatka na wielkanocny stół, powinna być atrakcyjna z wyglądu, odzwierciedlać budzącą się za oknem wiosenną świeżość, nie mieć za dużo składników oby nie stała się kolejnym obfitym daniem świątecznym. U nas propozycja kolorowa z wiosenną rzodkiewką, szczypiorkiem, serem żółtymwędzoną piersią kurczaka, majonezowo jogurtowym sosem i oczywiście z jajkami, których jako symbolu początku, życia oraz odrodzenia się przyrody.

Chlebek do żurku

Chlebek do żurku

Zamiast klasycznych miseczek do podania żurku, możemy sami upiec chlebki, które odpowiednio uformowane, po odcięciu „pokrywek” i wydrążeniu miękkiej zawartości, będą fantastyczną ozdobą naszych świątecznych stołów. Będą świetnie się komponowały wśród świątecznych jaj faszerowanych, rolad boczkowych, wędzonych szynek i okazałych bab. Taką chlebkową miskę możemy również serwować gościom poza okresem świątecznym, jesienią i zimą. Świetnie w nich będą wyglądały zupy krem np. z dyni, grochówka z wędzonką, zupa fasolowa, leczo czy zupa cebulowa. Zaletą tych „miseczek” jest również to, że nie przeciekają, a w dodatku są całkowicie jadalne. Nasza propozycja to chlebek do żurku drożdżowy, który chętniej zjedzą dzieci, jest delikatniejszy w smaku. Polecamy jednak zrobienie chlebka na zakwasie, wtedy dodajemy zamiast wody - 250 ml zakwasu na żurek (koniecznie zrobionego z klasycznymi przyprawami do żurku, tj. liściem laurowymzielem angielskim, pieprzem, kminkiem oraz majerankiem) i trochę więcej drożdży – 20 g.

Biała kiełbasa

Biała kiełbasa

Bez niej nie ma świąt. Jest obecna w koszyczkach do święcenia pokarmów noszonych w Wielką Sobotę do kościołów oraz na świątecznym stole jako dodatek do żurku lub barszczu białego, czy zupy chrzanowej. Ponad to możemy się nią cieszyć nie tylko w Wielkanoc ale również przez cały rok. Jej delikatny smak sprawia, że dobrze sprawdza się na grilla, jako dodatek do zapiekanek, składnik farszu do nadziewania mięs. Fantastyczna będzie również zapiekana z kapustą w piwie. Kiełbasa biała wytwarzana jest z mięsa wieprzowego, czasem z dodatkiem mięsa wołowego, w osłonie z jelita wieprzowego. Przy produkcji białej kiełbasy odstępujemy się od soli peklującej. Dodajemy tylko zwykłą sól i dzięki temu w procesie parzenia uzyskujemy kiełbasę o jasnym, szarym zabarwieniu. Po sparzeniu biała kiełbasa powinna być krucha i soczysta, ale nie twarda, a mięso i przyprawy powinny być dobrze wyczuwalne. Biała kiełbasa po przekrojeniu powinna się lekko rozwarstwiać. Taki przepis chcemy Wam dziś zaproponować. Do jej produkcji potrzebujemy zaopatrzyć się w dobre jakościowo mięso wieprzowe, jelita wieprzowe, maszynkę do mielenia mięsa z sitkami o różnej średnicy, nadziewarkę do kiełbas, precyzyjną wagę do ważenia oraz termometr i garnek do parzenia kiełbasy.

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium