Zapraszamy do sklepu w Łodzi, ul. Ozorkowska 12, blisko skrzyżowania Przybyszewskiego-Rydza-Śmigłego

pon. - pt: 8:00-17:00, sob.: 9:00-13:00, 502 711 571

Płatności obsługują Przelewy24.pl

Zapisz

Zapisz

Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

płynna PODPUSZCZKA DO SERÓW ser domowy 50ml BROWIN

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 8,70 zł 8.70
Cena netto: 7,07 zł
ilość szt.
Zyskujesz 8 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Browin
Kod produktu: 5908277707293

Opis

PODPUSZCZKA W PŁYNIE

DO DOMOWEJ PRODUKCJI SERÓW

50ml

Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei .

Sposób użycia:

  1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalna do użytej przez Ciebie ilości mleka
  2. W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj podpuszczkę do podgrzanego do temperatury 33 °C mleka (szczegółowe informacje podane są w przepisach na sery).
  3. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu na około 40-60min.

Wydajność:
5 kropli podpuszczki wystarcza na 1 litr mleka.

Uwagi dodatkowe:

  1. Użycie podpuszczki wymaga dodatku chlorku wapnia (CaCl2) w ilościach od 10 - 100 g/100 l mleka, w zależności od rodzaju sera.
  2. Optymalne pH mleka dla prawidłowego działania podpuszczki mieści się w zakresie 6-7 Podpuszczka mikrobiologiczna może być stosowana w diecie wegańskiej.
    Aby podpuszczka zachowała swoje enzymatyczne właściwości, musi być przechowywana w temperaturze 4-6°C.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl